Dışişleri Bakanlığı, vatandaşları mücbir sebepler dışında Suriye'ye seyahat etmekten kaçınmaları konusunda uyardı Dışişleri Bakanlığı, vatandaşları mücbir sebepler dışında Suriye'ye seyahat etmekten kaçınmaları konusunda uyardı.


Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Suriye'de güvenliği olumsuz etkileyen son gelişmeler çerçevesinde kamu düzeninin sağlanmasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle, vatandaşlarımızın mücbir sebepler dışında Suriye'ye seyahat etmekten kaçınmaları uygun olacaktır" denildi. Açıklamaya şöyle devam edildi:


"Suriye'de yaşayan vatandaşlarımızın ise gelişmeleri izleyerek tedbirli ve müteyakkız olmaları bu bağlamda başta Humus, İdlip ve Halep olmak üzere, olayların yoğunluk kazandığı şehirlere seyahat etmekten imtina etmeleri, Şam Büyükelçiliğimiz ve Halep Başkonsoloslğumuz ile irtibat içinde kalmaları tavsiye edilmektedir."

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Ulusal Konseyi üyeleriyle bir araya geldi.

Davutoğlu'nun, Suriye muhalefetine mensup grupların oluşturduğu Suriye Ulusal Konseyi yürütme kurulu üyeleriyle görüşmesinin başında basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi, herhangi bir açıklama yapılmadı.

Suriye Ulusal Yürütme Kurulu üyesi 6 kişi Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutuna geldi. Üyeleri Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu kapıda karşıladı ve teker teker tokalaştı. Görüşmede Suriye'de yaşanan son olayların ele alınacağı öğrenildi. Saat 20: 45'te başlayan görüşmenin yaklaşık iki saat sürmesi bekleniyor.

Görüşmede Suriye ile ilgili son gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi