20 BİNDEN 900 KİŞİYE !

Bir zamanlar taraftar olgusu denilince akla gelen ilk isimlerden olan Diyarbakırspor taraftarı son yıllarda yaşanan olaylardan dolayı hem tribünlerden uzaklaştı,hem de futboldan elini eteğini çekti !.

3 yıl öncesine kadar Diyarbakır'da tribünleri dolduran taraftarlar, Türkiye'nin bir çok yerinde de takımlarını yalnız bırakmıyordu. Ankara,İstanbul,İzmir,Mersin ve Adana gibi metrollerdeki statları ev sahibi takımlar için deplasmana çeviren o muhteşem kalabalık ve bunun getirdiği sevgiden eser kalmadı.

Kısa süre öncesine kadar bir çok rakip kulübün kendi sahasındaki maçlarda para kazanmak için yüksek bilet fiyatları belirlediği ve bazılarının da çekinerek az sayıda kontenjan ayırdığı Diyarbakırspor taraftarı artık deplasman bir yana Diyarbakır'daki maçlara bile  gelmiyor.

O GÜNLERDEN BU GÜNLERE

Bir zamanlar 20 bin kişinin tıka basa doldurduğu, en az 5-10 bin kişinin de bilet bulamadığı için dışarıda kaldığı ve tribüne giremediği için gözyaşlarına hakim olamayan gençlerin yaşattığı tablodan geriye kale arkası tribünlerinin açılmadığı maraton ve kapalı tribüne de amatör takımlardan bile az sayıda seyircinin geldiği bir tribün görüntüsü kaldı.

'Güneyoğu Derbisi' olarak değerlendirilen Şanlıurfaspor maçına sadece 900 biletli seyirci gelirken,rahmetli amigolar Hamza ve Çavuş'un unutulmaz tribün şovlarına ev sahipliği yapan, rakip takımların titreyerek çıktığı Atatürk Stadı'ndan geriye kalan bu atmosfer derin bir hüzün yaratıyor.

HAYRA ALAMET DEĞİL

Nüfüsün büyük bölümünün genç olduğu Diyarbakır'da yaşanan bu acı verici tablo cumhuriyetle yaşıt olan kent futbolunun geleceği için de büyük tehlike oluşturuyor.

Konusunda uzman bir çok spor ve aydın insan, bu hazin tablonun son bulması ve gençlerin tekrar tribünlere dönmesi için kent yöneticilerinin Diyarbakırspor'u ayağa kaldırmaya yönelik çalışmalar yapmasının şart olduğu görüşünde.

Bu arada Diyarbakırspor'dan uzaklaşan kentteki sporseverler,aynı zamanda futboldan da soğumuş durumda. 3.Lig ve amatör takımların maçlarında da seyirci sayısı da komik düzeylerde. Bir çok maçta tribünlerde görevli polisler,özel güvenlik ve bu işi takip etmeye gelen spor adamları dışında kimsenin yer almaması dikkatlerden kaçmıyor.

Editör: Haber Merkezi