Diyarbakır Sur İçi bölgesinde tarihi taşların bulunduğu duyumu üzerine Valilik harekete geçerek tarihi taşları koruma altına aldı.
Duyarlı bir vatandaş tarafından sosyal medya aracılığıyla Diyarbakır Valiliğine  iletilen bir mesajla Sur İçi bölgesinde bir internet kefenin önünde tarihi taşların bulunduğu yönünde bir ihbarda bulunması üzerine Valilik tarihi eser niteliğindeki taşları koruma altına aldı.

Konu ile ilgili Diyarbakır Valiliği tarından yapılan açıklamada, ' İhbar üzerine Valiliğimiz tarafından Müze Müdürlüğü ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü derhal harekete geçirilmiştir.  Bu kurumlarımız tarafından yapılan incelemelerin sonucunda taşların bir kısmının tarihi eser niteliği taşıdığı belirlenmiş ve önünde bulunduğu internet kafenin sahibi olan vatandaşımıza bu durum izah edilmiştir. Söz konusu tarihi eser niteliği taşıyan taşlar Müze Müdürlüğümüz tarafından bulunduğu yerden alınmış ve Müze Müdürlüğüne götürülerek koruma altına alınmıştır.' denildi.

Açıklamanın devamında, tarihi eserlerin toplumun ortak malı olduğu belirtilerek  Bu anlayışla hareket eden ve konuyu Valiliğe ileten duyarlı vatandaşa teşekkür edildi. 

Editör: Haber Merkezi