Artan gıda fiyatları gündemdeki yerini korurken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘fahiş fiyatla’ mücadele gerekçesiyle Tarım Kredi marketleri sayısının artırılması talimatını verdi. Bunun ardından Tarım Kredi Kooperatifleri de tartışılmaya başlandı. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz'ın 180 bin lira maaş aldığı iddiaları ise tartışmaları daha fazla ısıttı.

TABLOYU PAYLAŞTI

Bu iddialara Fahrettin Poyraz'dan yanıt geldi. Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'a konuşan Poyraz, iddiaları yalanlayarak görev yaptığı şirketleri ve nereden huzur hakkı aldığını gösteren tabloyu paylaştı. Fahrettin Poyraz, kanunlar uyarınca yönetim kurulu başkanı olduğu şirketlerin yalnızca birinden Gübretaş'tan 12 bin lira aldığını, ayrıca Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Personeli Sosyal Yardım Vakfı'ndan da 5 bin 750 lira huzur hakkı aldığını açıkladı.

62 BİN 500 TL MAAŞ

180 bin lira maaş iddialarını yalanlayan Poyraz bu rakamın 4'te biri kadar maaş aldığını söyledi. Fuat Uğur, bu açıklamalarda sonra Fahrettin Poyraz'ın huzur haklarıyla birlikte yaklaşık 62.500 TL maaş aldığını yazdı.

Editör: Haber Merkezi