Yapılan incelemelerde bazı kasap ve restoranların kıyma, köfte, pide harcı ve sucuk gibi ürünlerinde sakatat (kalp, taşlık) ile kanatlı etinin kullanıldığı belirlendi. Hatta bazı ürünlerde tek tırnaklı hayvan etine dahi rastlandı.

Ayrıca, pekmezlerde ilave şeker, bazı baharatlarda nişasta ve yabancı madde, zeytinyağı ve tereyağında ise tohum yağı tespit edildi. Denetimlerde bazı çay örneklerinde de gıda boyası kullanıldığı ortaya kondu.

"Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar Listesi" kapsamında ise bazı takviye edici gıdalarda etken ilaç maddelerine rastlandığı bildirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, bu ürünleri piyasaya süren firmaları kamuoyuna duyurarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi