Bismil'in Tepe, İsapınar Ve Ahmetli Fiderlerine Kompazasyon Panosu Kurarak Toplamda 9 Bölgede Bu Sistem Sayesinde Dalgalanmayı En Asgari Seviyeye İndirecek

Yaz aylarında özellikle tarımsal sulamanın başladığı dönemlerde iletim hatlarında meydana gelen gerilim dalgalanmasından dolayı enerjide büyük sıkıntı yaşanıyor. Tedaş Diyarbakır İl Müdürlüğü, özellikle Çınar ve Bismil bölgesinde yaşanan sorunun giderilmesi için ek tedbirlere başvurdu. Tedaş Diyarbakır İl Müdürü Nihat Nurbaki, 18 noktadaki fiderlere takılan kompasitör sistemi sayesinde iletim hatlarında meydana gelen dalgalanmayı en asgari seviyeye indirmeyi hedeflediklerini söyledi. Nurbaki şöyle konuştu:

"Gerilim dalgalanması bölge halkını olumsuz etkilediği gibi tarımsal sulama yapan çiftçilerimizi ve sanayi üretimini de önemli ölçüde aksatmaktadır. Daha sağlıklı ve kesintisiz bir enerji verebilmek için Tedaş olarak büyük çaba sarf ediyoruz. Dağıtım hatları üzerindeki aşırı yük gerilim düşmesine ve motorların devreden çıkmasına sebep olmaktadır. Tepe, İsapınar ve Ahmetli fiderlerine kompazasyon panosu kurarak toplamda 9 bölgede bu sistem sayesinde dalgalanmayı en asgari seviyeye indireceğimizi düşünüyoruz. Diyarbakır'da dağıtım hatlarının revizyonu, kısaltılması, bölünmesi, yüklerinin düşük seviyeye getirilmesi ve müşterilerimizin kompazasyon panolarını uygun şekilde yapmaları ile nihai çözüme ulaşacağına inanıyorum. "

Editör: Haber Merkezi