Bu çerçevede Van Merkezde, deprem sonrası evini, eşyasını kaybeden ve kışın dondurucu soğuğunda çadırlarda zor şartlarda yaşayan ailelerden altısı Bismil Tepe Beldesinde misafir edecek.
Diyarbakır’ın Tepe Belediye Başkanı Ahmet Çelebi, yeni bitirdiği 3 katlı 6 daireli evine depremzedeleri yerleştirdi.
Tepe Belediye Başkanı Ahmet Çelebi, Van'daki depremin ardından depremzedelere yardım amacıyla başlatılan ''Evimi Paylaşıyorum Kampanyası'' kapsamında Tepe Beldesinde bulunan 3 katlı 6 daireli evini 6 depremzede aileyi yerleştirdi. .

Van'ın merkezde evlerinin hasar görmesi üzerine Bismil’in Tepe beldesine gelen Karaalp ailesini ziyaret eden Başkan Çelebi, aile bireylerinin sorunlarını dinledi.  

Asım Karaalp ve Diyadin Karaalp, deprem nedeniyle 3 katlı olan evlerinin hasarlı olduğunu belirterek, depremde büyük bir korku yaşadıklarını söyledi.

Asım Karaalp, Van çok soğuktu. Mecburen ailemi alarak, Bismil’e geldik. Sağolsun Tepe Belediye başkanı beldede 6 adet evi olduğunu ve 6 aileyi evlerine yerleştireceğini söyledi. Bizde geldik evler sıcak dayalı döşeli, Tepe halkı da yardımseverlik örneği sergileyerek gıda ihtiyaçlarımızı da karşıladılar.  Allah Belediye başkanımızdan ve Tepe Beldesi halkından  razı olsun. dedi.

Tepe Beldesine yerleşen depremzede Asım Karaalp, Bize evini açan Tepe Belediye Başkanı Ahmet Çelebi ve destek veren Tepe halkına teşekkür ediyorum. Dedi.

Depremzede ailelerin acılarını hafifletmek, sıcak bir ev ortamı sağlamak adına böyle bir çalışmanın başlatıldıklarını ifade eden  Tepe Belediye Başkanı Ahmet Çelebi, Misafirlerimiz Tepe belde halkının misafiri olacağını ifade ederek,  Tepe Beldesi  adına da son derece sevindirici olduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi