Kendi bünyesinde belediyesi olan bir belde iken, büyükşehir kanunu ile mahalle olan Tepe Mahallesi sakinleri hizmet bekliyor. Tepe’de yolların geçilmez halde olduğunu belirten vatandaşlar, bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyor. 33 köyün yolunun geçtiği Tepe Mahallesi önemli bir geçiş güzergâhı konumunda bulunuyor.

Bismil’de halkın gündeminde yollar ve altyapı sorunları var. Bu sorunun dillerden hiç düşmediği yerlerden birisi de Tepe Mahallesi. Tepe, Diyarbakır’ın Bismil İlçesine bağlı bir belde iken ve kendi bünyesinde belediyeye sahip iken 12 Kasım 2012'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile mahalle oldu. Tepe Mahallesi sakinleri yolların bozuk olmasında dolayı şikâyetçi. Bismil Haber’e Whatsapp üzerinden ulaşan mahalle sakinleri bu duruma bir an önce bir çözüm bulunmasını bekliyor.

Barava Köyleri bu yollardan geçiyor

Bismil İlçesine bağlı Barava (nehir kenarı) bölgesinde bulunan 33 adet köyün yolu Tepe Mahallesi’nden geçiyor. Bu nedenle Tepe Mahallesi önemli bir geçiş güzergâhı konumunda bulunuyor. Tepe Mahallesi belde iken bu 33 köy Tepe’ye bağlı idi.

Tepe Mahallesinin bir diğer sorunu; başıboş köpekler

Tepe Mahallesi’nde bir diğer önemli sorun ise başıboş sokak köpekleri. Sürü halinde gezen ve saldırgan oldukları ifade edilen sokak köpekleri mahalle sakinlerinin adeta korkulu rüyası haline gelmiş durumda. Mahalleli, özellikle sabahın erken saatlerinde okula giden küçük çocuklar için büyük bir tehlike arz eden başıboş sokak köpeklerine bir çözüm bulunmasını istiyor.

Arşiv Fotoğrafları;

1200px-tepe.jpg23149.jpg

Editör: Haber Merkezi