TFF Kurulu'nun önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda Fenerbahçe'nin 5 maçlık seyircisiz oynama cezasının 3 maça, Galatasaraylı Engin Baytar'ın 11 maçlık cezasının ise 8 maça düşürüleceği öne sürüldü

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda Fenerbahçe'nin 5 maçlık seyircisiz oynama cezasının 3 maça, Galatasaraylı Engin Baytar'ın 11 maçlık cezasının ise 8 maça düşürüleceği öne sürüldü.

Fenerbahçe'nin, Disiplin Talimatı'nın 92. maddesinde yer alan "Disiplin Yargılamasının İadesi" başlıklı madde paralelinde girişimde bulunacağı ifade edildi. Sarı-Lacivertliler, yaşanan gelişmeler sonucu haksızlığın giderilebilmesi amacı ile yeniden kolları sıvadı. Fenerbahçe, Disiplin Talimatı'nda yer alan, "Delillerin gerçeğe aykırı oldukları veya kararı etkileyecek yeni bir delilin meydana çıkması halinde ilgili kişi veya kulüpler yargılamanın iadesini talep edebilirler" şeklindeki madde paralelinde harekete geçti. Bu konuda üst düzey görüşmeler yapan ve yeşil ışık gören Sarı-Lacivertliler, Galatasaray maçının ardından gözaltına alınan ve yaklaşık 1 ay cezaevinde yatan 2 kişiden birinin "Ben Beşiktaşlıyım... Yanlış yapıldı. Olaylara karışmadım" şeklindeki açıklamasını da önemli bir argüman olarak Tahkim Kurulu'na sunacak.

Habertürk

 

Editör: Haber Merkezi