Bismillin en önemli ve trafiğin yoğun caddelerinden olan Batman-Diyarbakır karayolu üzeri Başakşehir konutların olduğu kavşakta yaşanan trafik yoğunluğu kazalara neden oluyor. Site sakinleri, burada ölümlü kazalarının yaşanmaması konusunda Karayolları 9.nci bölge müdürlüğüne, Diyarbakır Valiliğine ve Bismil Kaymakamlığına ve diğer yetkililere çağrıda bulunarak kavşağa trafik ışıklarının bırakılmasını istediler.

1.jpg

Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Köseli Mahallesi Başakşehir sitesi sakinleri, ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan trafik kazalarının meydana geldiği kavşağa, trafik ışığı konulmasını istedi. Trafik ışıkları olmadığı için kazalara şahit olduklarını dile getiren Bismil Başakşehir site yöneticisi İhsan Kortarmış, "2500-3000 kişinin yaşadığı site ve kavşağında ölümlü kazalar meydana gelmektedir. Yıllardır yapacağız denilen sorunlar hiçbir zaman çözülememektedir. Tek dileğimiz bir an önce yetkililerin el atmasıdır. Dedi.

2.jpg

TRAFİK IŞIKLARI OLMAYAN KAVŞAK, TEHLİKE SAÇIYOR

Site sakinlerinde Musa Çelebi ise 296 dairelik sitenin kavşağında trafik ışıkları olmaması nedeniyle ölümlü kazalar meydana gelmektedir. Şehir içi arabaları Bismil’den Başakşehir’e yolcu getirirken, yolcuları yolun karşısında indiriliyor. Ne alt geçit var, ne de üst geçit var. Kavşakta Trafik ışıkları hiç yok. Peki soruyoruz. Şehirlerarası karayolu üzerinden karşıya vatandaş nasıl geçsin. Defalarda bu kavşakta ölümlü kazalar meydana geldi. Yetkililere seslenen Çelebi, "Yetkililere buradan bir duyurumuz var. Acilen buraya bir ışıklandırma yapmalarını istiyoruz. Kavşakta bulunan levhaları düzene sokmaları lazım, Bunu önemle rica ediyoruz. " ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinleri, trafik ışıklarının olmamasından dolayı kazaların yaşandığı kavşak ile ilgili yetkililerden çözüm bulması çağrısında bulundu.

foto-logo-kopya.jpg

"BU KAVŞAK ÖLÜMCÜL BİR KAVŞAKTIR"

Kavşağa trafik işaretlerinin şart olduğunu ifade eden site sakinlerinde Hamdullah Demirtaş, Burada kavşağımızda, trafik kazası oluyor. Yetkililerden ricamız budur. Burada 9 blok 3000 insan var burada, bu 3 bin insana bir çare bulunmasını istiyoruz. Dedi.

Sitede Ümit Çalışır, Burada devamlı kazalar olduğu için, bu arabalar hızlı gittiği için, devamlı sıkıntı oluşuyor. Sıkıntı oluştuğu içinde trafik ışıkları istiyoruz. Bir an önce bu trafik ışıkları yapılmasını istiyoruz. dedi.

3.jpg

Editör: Haber Merkezi