Türkiye seçimden yeni çıktı ama önümüzde şimdi de 2014 yerel seçimleri var. Peki belediye ve belediye başkanlarının performanları ne durumda? ANDY-AR 6 ayda bir yayınladığı yerel yönetimler araştırmasını yayınladı.

16 büyükşehir ile İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'daki ilçe belediye başkanlarının performans değerlendirmesinden çıkan sonuçlar çarpıcı. Büyükşehirler kategorisinde ilk 6 sırayı AK Parti'li belediye başkanları alırken ,4 büyükşehirdeki ilçeler sıralamasında ise İstanbul ön plana çıkıyor.

Referandumdan sonra 12 Haziran seçimlerini de sandıktan çıkan sonuca en yakın bilen ANDY-AR'ın, "Yerel Gündem Araştırması 2011" başlığı altında, 15 Temmuz- 03 Ağustos 2011 tarihleri arasında, 16 ildeki toplam 326 noktada, il ve ilçelerin nüfus oranlarına göre belirlenmiş sayıdaki deneklerle yüz yüze görüşerek yaptığı ankete göre performansı en çok beğenilen büyükşehir belediye başkanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Kadir Topbaş, 4 il arasındaki en başarılı ilçe ise Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül.

İLK ALTI SIRA AK PARTİ'Lİ
İlk 6 sırayı AK Parti'li belediye başkanlarının paylaştığı büyükşehirler sıralamasında, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu 2'inci, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek 3'üncü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 4'üncü, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 5'inci ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki 6'ıncı görülüyor.

Ak Partili belediyeler dışındaki Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir 7'inci, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 11'inci, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 13'üncü ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise 15'inci sırada görülüyor.

İSTANBUL ve 4 İLİN İLÇELER SIRALAMASINDA ÜÇ MUSTAFA
İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'daki ilçe belediye başkanlarının performans araştırmasında ise "üç Mustafa" dikkat çekiyor. İstanbul'un performansı en yüksek bulunan üç belediye başkanı olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir aynı zamanda 4 ildeki ilçeler ortalamasında da ilk üçde yer alıyor.

Bu ilçelerin belediye başkanlarının adlarının aynı, "Mustafa" olması ilginç bir ayrıntı olarak göze çarpıyor. İstanbul'da ayrıca Kağıthene Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın4'üncü olması da dikkat çekiyor.

ANKARA, İZMİR VE BURSA'DA BİRİNCİLER
Ankara'da Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İzmir'de Bornova Belediye Başkanı K. Oktay Sındır, Bursa'da ise Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin performansları en yüksek bulunan belediye başkanları.

Editör: Haber Merkezi