005eeed9-1d6b-4a6f-a165-30ccfb0f2261.jpg

Muhtaç ve yetim ailelerin zor zamanlarında yanında olan, gerek yurt içi ve gerekse yurt dışındaki faaliyetleri ile muhtaçlara umut olan Umut Kervanı Vakfı, faaliyetlerine devam ediyor. Umut Kervanı Vakfı Bismil Temsilciliği muhtaç ve mağdur durumda olan 25 aileye zorunlu temel ihtiyaç ve malzemesi ve gıda yardımında bulundu.

050cf9dc-bfbe-480b-8fb1-c0cfe6ef0993-1.jpg

Vakfın Bismil İlçe Temsilcisi Mehmet Akdoğan; “her şeyin ateş pahası olduğu özellikle de gıda fiyatlarının 2 3 kat arttığı günümüzde ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan Bismilli hemşerilerimize umut olmak için yola çıktık.” Dedi. Akdoğan; “son dönemde artan gıda fiyatları birçok aileyi zorunlu temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak bir duruma getirdi, üye ve gönüllülerimizin desteğiyle Bismil İlçesinde elimizden ne gelirse onu yapmaya çalıştık, Elhamdülillah bugün hayırsever üye ve gönüllülerimizin bağışlarıyla toplanan yardımlar ile Bismil İlçemizde 25 aileye gıda yardımında bulunduk, vesile olan ve yardımı dağıtma aşamasında bizden yardımlarını esirgemeyen üye ve gönüllülerimizden Rabbim razı olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

269394e4-51a7-4b45-adb9-8b438c9f1561.jpg

Muhtaç ailelerin sayısı fazla

Halkın darboğaz bir dönemden geçtiği günümüzde Bismil’de de muhtaç ailelerin sayısının oldukça fazla olduğuna vurgu yapan Akdoğan hayırseverlere yardımlaşma ve dayanışma çağrısında bulundu. Akdoğan şöyle konuştu; “Fakir ve muhtaç ailelerin sayısı bizde fazladır. Biz bu yardımları ulaştırmada yetersiz kalıyoruz. Bu vesile ile hayırseverlere buradan sesleniyoruz. Ekonomik sıkıntılar olması ile beraber, muhtaç aileler daha da zor bir duruma girmişlerdir. Geçimlerini sağlayamıyorlar. Öylesi aileler vardır ki evlerinde ekmek bulamıyorlar. Ev kirası olan aileler vardır ki kiralarını ödeyemiyorlar. Hakikaten durum içler acısıdır. Hayırseverlerin aracılığı ile bizler Bismil Umut Kervanı Temsilciliği olarak elimizden gelen yardımları yapıyoruz. Fakat yine de yetersiz kalıyor. Bundan dolayı hayırseverlerimizin bu konuda daha duyarlı olmalarını temenni ediyoruz"

0502fbe5-a52c-4cf3-ab44-ae722439c101.jpg

Editör: Haber Merkezi