Güvenlik güçlerinin uyuşturucu ile mücadelede kullandığı narkotik köpeklerin, araç ya da arazide gizlenmiş bir uyuşturucuyu 1 dakikada tespit ettiği bildirildi. 
     Son yıllarda uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadelede Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'nce etkin olarak kullanılan narkotik köpeklerin katılımıyla düzenlenen operasyonlarda çok miktarda uyuşturucuyu ele geçirildi. 
     Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bünyesinde, idarecisi Mustafa Akbağ ile görev alan narkotik köpek Max, Hava Filo Eğitim Merkezi'nde yapılan tatbikat sırasında bir otomobile ve araziye gizlenmiş uyuşturucuları yaklaşık 1 dakika içerisinde buldu. 
     İdareci Mustafa Akbağ burada gazetecilere yaptığı açıklamada, narkotik köpeklerin uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede kendilerine büyük katkı sunduğunu söyledi. Diyarbakır'da son 1 yılda narkotik köpekler Max, Pink ve July'in katıldığı operasyonlarda 1,5 ton uyuşturucunun ele geçirildiğini belirten Akbağ, şöyle konuştu: 
     ''Dedektör köpekler 50'den fazla operasyonda uyuşturucu madde yakaladı. Max, tek başına toplam 350 kilogram uyuşturucunun yakalanmasını sağladı. Bu köpekler, özellikle toprak altında saklanan uyuşturucu maddenin bulunmasında büyük kolaylık sağlıyor. Binlerce dönüm alanda gizlenmiş uyuşturucuyu bulmak çok zor. Ancak bu köpekler sayesinde kolayca yerini tespit ediyoruz. Bir otomobile gizlenmiş uyuşturucuyu narkotik köpek 1 dakikada buluyor. Yolcu otobüsündeki valizlere gizlenmiş uyuşturucuyu ise 3 dakikada buluyorlar.'' 

Editör: Haber Merkezi