DİYARBAKIR- Salı akşamı yola çıkan Uzay TV ve Altındağ Şirketler Grubu'nun yardım tırı önceki gün Van'ın Erciş İlçesi'ne ulaştı. Yardım tırı, 23 Ekim'de meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremin en fazla maddi ve manevi hasar ile ölümlere yer açtığı yer olan Erciş'teki organizasyon eksikliği ve koordine bozukluğundan dolayı öğle saatlerinde ilçeye ulaşmasına rağmen akşam geç saatlere kadar ancak boşaltılabildi.

Bölgedeki kış şartları ve temel ihtiyaçlar düşünülerek hazırlanan tırdaki yardım kolileri gıda maddeleri ve battaniyeden oluşurken, özenle hazırlanan kolilerin büyük bölümü Kaymakamlığın üstlendiği Erciş Şeker Fabrikası'ndaki yardım koordinasyon ve toplama merkezine resmi kayıtlar karşılığında teslim edildi.

SOĞUK HAVAYA ALDIRIŞ ETMEDEN

Geriye kalan koliler ise depremde mağdur olan vatandaşlara toplu olarak teslim edildi. Yardım tırı ile Erciş'e giden hayırsever iş adamı ve araştırmacı-yazar Mehmet Ali Altındağ gece geç saatlere kadar bekleyerek soğuk havaya aldırış etmeden kolileri vatandaşlara dağıtan ekipte yer aldı.

Uzay TV ve Altındağ Şirketler Grubu'nun birden fazla çeşitli ürünlerden oluşan yardım tırı depremzedelerin yüzünü güldürdü. Kolileri büyük heyecanla alan deprem mağduru vatandaşlar, Uzay TV ve Altındağ Şirketler Grubu'na teşekkür etti.

'ALLAH ALTINDAĞ'DAN RAZI OLSUN'

Vatandaşlar, ”Depremde hem maddi hem manevi hasar gördük. Yakınlarımızı kaybettik. Depremin acısı bir yana giyecek yiyecek sıkıntısı yaşamaya başlamıştık. Çok şükür ki hayırseverler yardımımıza ulaştı. Uzay TV ve Altındağ Şirketler Grubu bizi unutmadı. Sayın Mehmet Ali Altındağ, ta Diyarbakır'dan buraya kadar geldi. Uzay TV ve Altındağ Şirketler Grubu ile Mehmet Ali Altındağ'dan Allah razı olsun. Allah kendisini ve bu yardımları yapanları peygambere komşu eylesin. “ dedi.

Uzay TV Genel Müdürü Süleyman Pektanç da koordinasyon ve organize bozukluğuna işaret etti. Pektanç, ”İyi niyetle depremzedelere yardım yapmak istedik. Ancak burada büyük eksikler var. Yardım tırımız 5–6 saat bekletildi. Kimin ne yaptığı belli değil. Bu soğukta gelen araçların bekletilmemesi lazım.” diye konuştu. Uzay TV ve Altındağ Şirketler Grubu yardım ekibi daha sonra Erciş'ten ayrılarak dün Diyarbakır'a döndü.

Editör: Haber Merkezi