Vali Toprak yaptığı açıklamada, Günümüz çağdaş toplumun ve sosyal devlet olmanın en önemli gereklerinden birisi hiç kuşkusuz Engellilerin; eğitim, sağlık, kültür, istihdam ve rehabilitasyon gibi yaşamsal hizmetlerden yararlanmalarını ve temel haklarını etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamak olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Sosyal hayatta engellilere sunulan imkan ve hizmetler, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla birlikte; insana verilen değer ve önemin belirgin göstergeleridir. Diğer bir ifadeyle, engellilere gösterilen anlayış ve hoşgörü, uygar ve çağdaş bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynamaktadır.

Engelli vatandaşlarımızın sorunları toplumu oluşturan bütün bireylerin ortak sorunudur. Bu sorunların çözülmesinde bireylerin ortak sorumluluk yüklenmeleri oldukça önemlidir. Bu sorumluluk kapsamında engelli bireylerin sorunlarının çözümü ve sosyalleşmelerinin arttırılması açısından kamu kesiminin gösterdiği duyarlılığının Sivil Toplum Kuruluşları başta olmak üzere her bireyin duyarlılık göstermesiyle başarıya ulaşacaktır.

Ülkemizde dezavantajlı gruplar içerisinde öncelikli durumda olan engelli vatandaşlarımızın sorunları, yapılan yasal düzenlemeler ve sürdürülen pozitif ayrımcılık türü desteklerle en aza indirgenmeye çalışılmaktadır. Son dönemde Devletimizce engelli vatandaşlarımıza sunulan eğitim, sağlık, kültür ve rehabilitasyon hizmetlerinde büyük ilerlemeler yaşanmıştır.

Sunulan tüm bu hizmetler kapsamında engelli çocuklarımızın üretim ve beceri kabiliyetlerinin geliştirilmesi, eğitimden sanata spordan kültüre göstermiş olduğu başarılar toplum olarak bizleri her zaman gururlandırmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın topluma entegre olmaları, mesleki eğitim ve istihdamları yönündeki çabalarımız artarak devam edecektir.

3Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerin engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümünde katkı sağlaması dileğiyle ve bu konuda toplumsal duyarlılığın ve bilinç düzeyinin artmasına katkıda bulunacağı inancıyla tüm engelli vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyor, Dünya Engelliler Gününde tüm kardeşlerimin engelliler gününü kutluyorum. " dedi

Editör: Haber Merkezi