Hac dönüşü yüksek ateş ve bulaşıcı hastalık belirtileri ile bu gün öğle saatlerinde Diyarbakır Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesine getirilerek karantina altına alınan EBOLA hastalığı şüphelisi Kadriye Bilgiç hakkında açıklama yapan Diyarbakır Valiliği, hastadan alınan numunelerin incelenmek üzere Ankara’ya laboratuvara gönderildiğini açıkladı.
 
Hastanın, Hac’dan gelen ve son 15 gündür ateşi olan 60 yaşlarında bir bayan olduğu bilgisini veren Diyarbakır Valiliği, bayan hastanın ebola hastalığı taşıdığına yönelik basında çıkan haberlere değinerek, “ Söz konusu hastanın batı Afrika’dan seyahat öyküsünün olmaması, uzmanlarımızı ebola şüphesinden uzaklaştırmaktadır.” dedi.
 
MERS COV ya da diğer hastalıkların olma ihtimaline karşı hastanın izole edilerek karantinaya alındığı belirtilen açıklamada; hastadan alınan numunelerin incelenmek üzere Ankara’daki laboratuvara gönderildiği belirtildi.
 
Hatırlanacağı üzere, Sağlık Bakanlığı, çalıştığı Suudi Arabistan`dan dan hasta dönen bir Türk vatandaşının, MERS virüsü nedeniyle öldüğünü açıklamış, ailesi ve sağlık çalışanları bu hususta bilgilendirilerek, uçaktaki diğer yolcularla mürettebata ulaşılmaya çalışıldığı açıklanmıştı.
Editör: Haber Merkezi