Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, merkez üssü Van merkez Mollakasım köyü olan 5,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi verilerine göre, saat 00.08'de merkezüssü Van Mollakasım'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından beşik gibi sallanan Van'da, son deprem de şiddetli hissedildi. Halk arasında endişe yaratan depremde ilk belirlemelere göre can kaybı yaşanmadı.

Van'da daha önce meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde 605, 5.6 büyüklüğündeki depremde ise aralarında iki gazetecinin de bulunduğu 40 kişi yaşamını yitirmişti.

Depremin merkez üssü Mollakasım köyü muhtarı Cinkılıç: ''Henüz net bilgi alamadım. Ama ilk deprem sonrası evlerde büyük hasar olduğu için zaten çadırlarda kalıyorduk'' dedi.

Van'da meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Mollakasım köyünün muhtarı Sülhettin Cinkılıç, ilk deprem sonrası evlerde büyük hasar olduğu için köy halkının zaten çadırlarda kaldığını belirtti.

Muhtar Cinkılıç, ''Depremi çok şiddetli hissettik. Köylü olarak hepimiz çadırlarda kalıyorduk. Depremle birlikte kendimizi dışarı attık. Köy dağınık olduğu için evlerde hasar olup olmadığını bilmiyorum. Henüz net bilgi almadım. Havaların soğuk olması sebebiyle sarsıntının ardından çadırlarımıza geri döndük'' dedi.

Editör: Haber Merkezi