HALK SOKAKLARDA KAÇIŞTI

Deprem, Van ve ilçelerinin yanısına, Bitlis, Muş, Ağrı ile bu illerin birçok ilçelerinden de hissedildi. 23 Ekim'de Van ve Erciş'te büyük yıkıma neden 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından bu bölgelerde çadırkentlerde yaşayan halk, büyük endişe yaşadı. Diğer illerde ise depreme uykularında yakalanan vatandaşlar, panik ve korku ile sokaklara kaçıştı. Vatandaşlar, üzerlerine sardıkları battaniler ile uzun süre evlerine giremedi.

Alınan bilgiye göre, deprem esnasında bulundukları binalardan dışarıya çıkmaya çalışan Maşallah Zengin, Cem Dost, Semra Öner ve İsmail Sağlam, düşerek yaralandı.

Olayın ardından yaşadığı tek katlı evden dışarı çıkmaya çalışırken evin balkonuna düşerek başından yaralanan 25 yaşındaki Maşallah Zengin, 112 ekipleri tarafından ilçe merkezindeki sahra hastanesine getirildi ve ilk müdahalenin ardından ambulansla Van'a gönderildi.

Depremde hasar gören tek katlı evde 8 kişi yaşadıklarını anlatan Zengin'in babası Muhittin Zengin, ''Deprem esnasında evimizde uyuyorduk. Deprem olunca hepimiz panik halinde evden dışarı kaçtık. Oğlum, bu esnada evin balkonunun beton zemine düştü ve başını çarparak yaralandı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı'' dedi.

3 DEPREMZEDE VAN'A SEVKEDİLDİ

Sarsıntı sırasında bulunduğu petrol istasyonunda düşerek burnunu kıran Cem Dost, başından yaralanan Maşallah Zengin ile başından yaralanan İsmail Sağlam, sahra hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Van'daki Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edildi. Ayağından yaralanan Semra Öner'in ise ilk müdahalenin ardından taburcu edildiği bildirildi.

EKİPLER DEVRİYE GEZDİ

Depremin ardından komuta merkezi tarafından yönlendirilen 112 ambulansları, arama-kurtarma ekipleri ve polisler Erciş ilçe merkezindeki Mahalleleri dolaşarak, herhangi bir hasar ve yaralı olup olmadığını kontrol etti. Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan sahra hastanesinde ise 10'dan fazla ambulans tepe lambaları açık vaziyette, göreve hazır vaziyette bekletiliyor.

KÖYLERDE TEDİRGİNLİK VAR

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, merkez üssü Van Gölü olan depremin, Adilcevaz'ın Kavuştuk, Göldüzü ve Akçıra köylerinde tedirginlik yarattığını söyledi.

Vali Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin Adilcevaz ilçesine bağlı Kavuştuk, Göldüzü ve Akçıra köylerinde şiddetli şekilde hissedildiğini, vatandaşın depremden sonra tedirgin olduğunu ancak depremde can kaybının olmadığını, kendilerine olumsuz bir bilginin yansımadığını kaydetti.

 

Editör: Haber Merkezi