Bismil ilçesinde faaliyet gösteren Vefa Der, her ay yaptığı gıda yardımlarını ramazan ayında da sürdürdü. Ramazan ayında 30 aileye gıda ve giyim yardımında bulunulurken, yardımlar, dernek yetkilileri tarafından muhtaç ailelerin evlerine kadar taşındı.

Yardımlarla ilgili bilgi veren Vefa Der Genel Sekreteri Fuat Ayaş, her yıl olduğu gibi hem Ramazan hem de Kurban Bayramı'nda fakir ailelere gıda ve giyim yardımında bulunduklarını böylece dar gelirli ailelerin ve çocukların bayram sevinçlerine ortak olduklarını söyledi. Bayramda yeni elbise almanın çocukların en sevinçli anı olduğunu söyleyen Ayaş, elbise almaya imkanı olmayan ailelere bu sevinci yaşattıklarını ifade etti. Böyle bir hizmeti gerçekleştirdikleri ve bu insanlarla bu atmosferi birlikte soludukları için çok mutlu olduklarını anlatan Ayaş, "Bu mutlu tabloları yaşatmak için bu güzel geleneği sürdüreceğiz. Yapmış olduğumuz bu hizmete katkısı olan memur ve esnafımıza teşekkür ediyoruz. " dedi.

Peygamber Efendimizin (sav) buyurduğu üzere "Komşusu aç yatarken, tok yatan bizden değildir" Hadis'i Şerifi'ni düstur edinerek hizmette bulunduklarını dile getiren Ayaş, fikir ve görüş farklılığına bakmaksızın fakirlik durumuna göre yardımda bulunduklarını belirtti.

Öte yandan yardım dağıtımı sırasında bir aile dramına da rastlandı. Esentepe'nın Yukarı Mahallesinde ikamet eden, 7 çocuk babası Mehmet T.’nın, evinde elektrik ve su olmadığı tespit edildi.

Elektrik hattı çekilmediğinden evde fırın ve buzdolabı da bulunmuyor. Baba T’nın, Çocukların geçimini ise çöp içinde hırdavat toplayarak geçimini sağlıyor. Aileye yardımda bulunan Bismil Vefa-Der, ailenin tüm fertlerini baştan aşağı giydirdi ve gıda yardımında bulundu.

Yardımların yerine ulaşması için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Ayaş, bu ailenin elektrik ve su ihtiyacı giderilmesi için gereken mercilere başvuracaklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi