Yaptığı yardımların adil ve seri bir biçimde gerçek mağdurlara ulaştırarak en organize STK olduğunu bir kez daha ispat eden Vefa - Der zengin ve fakir arasında köprü olarak, hayırlı faaliyetlerine devam ediyor.

Bismil ilçesinde yaptığı İslami ve insani faaliyetlerle tanınan Vefa - Der, Bismil merkez ve köyleri ailelere gıda yardımı ve para yardımı yapıldı.   

Vefa Der yardım komisyon başkanı Medeni İpek, “Her yıl olduğu gibi bu yıl’da fakir ailelere gıda ve para yardımı yapıldığını ve böylece dar gelirli ailelerin ve çocukların bayram sevinçlerine ortak olduklarını söyledi. Böyle bir hizmeti gerçekleştirdikleri ve bu insanlarla bu atmosferi birlikte soludukları için çok mutlu olduklarını anlatan Güner, "Bu mutlu tabloları yaşatmak için bu güzel geleneği sürdüreceğiz.  " dedi.
 Vefa Der yardım komisyon başkanı Medeni İpek, yaptığı açıklamada, "Bizlerin bu yardımları yapmamızın sebebi fakir ve muhtaç ailelere bir umut kapısı olmaktır. Bizler gücümüz nispetinde bu yardımları arttıracağız. Dedi.

 VEFA- DER ZENGİN VE FAKİR ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ GÖREVİ GÖRÜYOR.

 Vefa- Der Derneği olarak, zengin ve fakir arasında gönül köprüsü kurarak, aradaki uçurumları kaldırmayı, yoksul ve muhtaç kardeşlerimize umut ışığı olmayı ve bu yolda bir araç olmayı hedeflediğini ifade eden Vefa Der yardım komisyon başkanı Medeni İpek yaptığı açıklamada,  Bismil’de yardıma muhtaç aile sayısı fazla olduğu tespit edildiğini, yardım yapmak isteyen dostlarımıza, gönüldaşlarimize, üyelerimize ve hayırsever hemşerilerimize çağrıda bulunuyoruz. Diye konuştular.

 KURBAN BAĞIŞI İÇİN ÇAĞRI

 Zaten Kurban Bayramı ve diğer bayramların hedef ve gayesinin de bireyler arasında yakınlaşmayı, paylaşmayı, sevgiyi, muhabbeti, dostluğu ve kardeşliği pekiştirdiğini ifade eden Vefa Der yardım komisyon  başkanı Medeni İpek Bu gaye ve vesile ile her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban kesmek isteyen dostlarımıza, gönüldeşlerimize, üyelerimize ve hayırsever hemşerilerimize çağrıda bulunuyoruz. Bu hayırlı Kervana sizlerde katılınız. Alan ve veren elin buluşacağı bu güzel organizasyona hep birlikte katkıda bulunalım. Yapılacak çalışmalarla muhtaç ailelerin yüzü gülecektir inşallah" dedi.

Hasan Gündüz / İlkha

Editör: Haber Merkezi