Memleket gezileri kapsamında Batman’a gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, muhtarlarla buluştu.

Mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, muhtarların sorun ve sıkıntılarını dinledi, taleplerini not aldı.

Muhtarlarla yaptığı görüşmenin ardından Yapıcıoğlu, ziyarete ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Batman’ın sorunlarını muhtarlardan dinlemek için kendileriyle bir araya geldiklerini dile getiren Yapıcıoğlu, “Bugün memleket gezilerimizin yeni bir durağında Batman’dayız, baba ocağında. Kendi memleketimize geldik. Gelir gelmez sabahleyin il ve ilçe başkanlarımızla bir toplantı yaptık. Batman’ın sorunlarını ilk önce kendi teşkilatımızdan dinledik. Sonrada bu sorunların belki de ilk muhatabı olan muhtarlarımızla bir araya geldik. Sorunlarını dinledik, çözüm önerilerini kısmen birlikte tartıştık. İnşallah bu sorunların çözümü noktasında, yerelde çözülmesi gereken sorunları yerel yetkililerle, merkezde çözülmesi gereken şeyleri de merkezi hükümetle veya oradaki bürokrasiye taşımak suretiyle sorunların çözümüne katkı sağlamaya çalışacağız.” diye konuştu.

“İnşallah bu şikâyetleri HÜDA PAR’a dair yapmayacaklar”

Gittikleri yerlerde halkla, esnafla farklı farklı kesimlerle bir araya gelmeye çalıştıklarını vurgulayan Yapıcıoğlu şöyle devam etti:

“Bu çalışmalarımız devam edecek. Memleket gezilerimize devam ediyoruz. Sadece seçim zamanında, seçim odaklı değil. Kongreden hemen sonra bu gezilerimize başladık ve inşallah bundan sonrada devam edecek. Seçimden sonrada devam edecek. Gittiğimiz yerlerde şu şikâyetle karşılaştık. Bugün burada da muhtarlarımız dile getirdi. Siyasi partilerin önemli bir kısmı veya büyük bir çoğunluğu sadece seçim zamanlarında dolaşıp belki sorunları dinliyor. Ama seçimler geçtikten sonra bir daha kimse uğramıyor diye çok sayıda şikâyet var. İnşallah bu şikâyetleri HÜDA PAR’a dair yapmayacaklar. Öyle bir çabamız, çalışmamız var.”

“Bütün temel ihtiyaç maddelerindeki vergi sıfırlanmalıdır”

Yapıcıoğlu, gıdada KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi sorusuna ise şu cevabı verdi:

“KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmiş olması iyidir ama bize göre sadece gıda maddeleri değil bizim çağrımız baştan beri şudur. Bütün temel ihtiyaç maddelerindeki vergi sıfırlanmalıdır. Yani yüzde 1 değil. Temel gıda maddeleri başta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerinden vergi alınmamalıdır diyoruz. Şu anda toplanan vergilerin 3’te 2’si yaklaşık olarak dolaylı vergilerdir. Daha çok gelir elde eden ve servet biriktiren insanlardan vergi alınmalı. Yani insanlar harcarken vergi vermemelidir. Şu anda en çok vergi, harcarken verilen vergilerdir. O da yaklaşık olarak toplam vergilerin 3’te 2’sidir. Bunun da düzeltilmesi gerektiğini söylüyoruz.”(İLKHA)

Editör: Haber Merkezi