Diyarbakır'da birbiriyle yarışan iki araçlardan biri, Üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Öznur Gök'e çarptı. Arkadan gelen araç da yerdeki Gök'ün üzerinden geçerken iki araç da durmadan olay yerinden uzaklaştı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 3 gün içerisinde 88 MOBESE ve 43 işyeri ile site kamerasını izleyerek, araç sürücülerini yakaladı.

Olay, Nevruz kutlamaları nedeniyle olayların çıktığı 18 Mart günü saat 19.45'te merkez Bağlar İlçesi Turgut Özal Bulvarı'ndaki Bağlar Sağlık Ocağı karşısında meydana geldi. Öznur Gök hızla gelen iki araçtan birinin çarpması diğerinin de üzerinden geçmesi sonucu öldü.

Araç ve plaka bilgisine başvurulacak tanık bulamayan polis, faili meçhul araç ve sürücülerin tespit edilmesi amacıyla elde ettiği kanıtlarla çalışma başlattı. Diyarbakır'da mevcut 326 adet mobesa kamerasından 88'i ve çevre işyeri ile sitelerden de 43 olmak üzere toplam 131 farklı kamera görüntüsünü izleyerek, Öznur Gök adlı Üniversite öğrencisine çarpan araçları buldu.

İzlenen tüm görüntüler sonrasında; genç kıza ilk çarpan aracın beyaz renkli Renault Megan 3 marka araç olduğu ve olay sonrası kaçarak girdiği site tespit etti.

Sonrasında, Kayapınar İlçesi'nde bulunan site içerisinde yürütülen araştırmalarda belirtilen marka ve renktek aracın sahibine ulaştı. Aile, oğullarının kullanmakta olduğu aracın böyle bir kazaya karıştığından habersiz olduklarını belirtirken ölümlü trafik kazasına karışan kişi ve araç 3 gün sonra 21 Mart günü saat 01.00 sıralarında, saklandığı yerde Cinayet Büro Amirliği ekiplerince bulundu. Olaya karışan araç sürücüsünün; olayı kabullenerek, aynı gün kendisi ile birlikte yarış yapan ve araçla Üniversite öğrencisi Gök'ün üstünden geçerek kazaya karışan ikinci araç ve şahıs bilgilerini alan polis, diğer araç ve sürücüsünü de aynı gece ele geçirdi.

Emniyetteki soruşturmaları tamamlanan ve isimleri açıklanmayan iki araç sürücüsü, ölümlü trafik kazasına sebebiyet vermek suçundan tutuklandı.

Trafik kızasında yaşamını yitiren 19 yaşındaki Öznur Gök'ün Kahramanmaraş merkez Döngel nüfusuna kayıtlı olduğu ve Diyarbakır'da bulunan Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2'ncı sınıf öğrencisi olduğu belirtildi.

Editör: Haber Merkezi