Yeni neslin Kur'an-ı Kerim öğrenimiyle beraber başta Peygamber Efendimizin hayatı olmak üzere ilmihal ve akide bilgilerini pekiştirmek, geleceğe inançlı gençler yetiştirmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl olduğu gibi bu sene de cami ve Kur'an kurslarında eğitim programı düzenliyor.

Pazartesi günü itibariyle tüm cami ve Kur'an kurslarında başlatılacak olan programın içeriği ve amacı hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı, diyanetin eğitim kadrosuyla çocuklara ve gençlere hizmet vermeye hazır olduklarını söyledi.

Fatime Kartı

Yaz Kur'an kurslarının her yıl olduğu gibi bu sene de 27 Haziran'da başlayıp 26 ağustosa kadar devam edeceğini belirten Kartı, "Kayıtlarımız başlamış bulunmakta ve devam etmektedir. 8 haftalık dolu bir program çocuklarımızı ve gençlerimizi beklemektedir. Bu vesileyle çocuklarımızı ve gençlerimizi camilerimize, Kur'an kurslarımıza davet ediyoruz." dedi.

"Geçtiğimiz yıl 137 bini aşkın öğrencimize hizmet verdik"

Kur'an kurslarında sadece Kur'an lafzını okuyup alfabesini öğretmediklerini bunun yanında meal çalışması yaparak Kur'an'ın anlamını öğrenmelerini ve kalplerine nakşetmelerini sağlayacak siyer, ahlak ve sosyal etkinliklerle dolu bir program hazırladıklarını ifade eden Kartı, "Kurslarımıza rağbet oldukça fazla ve bu noktada Kur'an kursu öğreticilerimiz çocuklarımıza faydalı olmak için büyük bir performans gösteriyor. Geçtiğimiz yıl 137 bini aşkın öğrencimize hizmet verdik. Bu yıl bunun çok üzerinde bir performans göstereceğimize inanıyorum. Çünkü geçtiğimiz yıl salgından dolayı bir kesinti yaşadık ve bu sene daha fazla bir iştiyakla inşallah çocuklarımız camilerimizi dolduracaktır. Yavrularımız Kur'an kursları aracılığıyla Yüce Rabbimizi daha iyi tanıyacak, Peygamberimizi model almada çok daha iyiye gidecek ve gönül dünyalarına İslam'ı nakşedecekler." ifadelerini kullandı.

Kartı, "Kur'an-ı Kerim'de çocuklarımız bizlere göz aydınlığı olarak tanıtıldı ve aynı zamanda onların emanet olduğunu da biliyoruz. Kur'an kurslarımız bu emanetleri en iyi şekilde muhafaza etmenin ve güzel bir gelecek oluşturmanın çabası içerisindedir. Önümüzde çok güzel günler var. Camilerimiz, Kur'an kurslarımızda hizmet vermeye hazır ve güzel bir eğitim ordumuz var. Yeterli Kur'an kursu hocalarımızla büyük bir coşkuyla bu yılı geçirmeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.

"Evimizin yanı başında bir cami varken ailelerin bunu değerlendirmemesi büyük bir vebaldir"

Çocukların ve gençlerin sekiz haftalık dolu bir eğitim süreci geçireceklerini sözlerine ekleyen Kartı, "Bu, süre olarak az görünebilir ancak birçok insanın anılarında çocukken gittikleri Kur'an kurslarının izlerini görüyoruz. Hatta çocukken aldıkları eğitimin ileri yaşlarda kendilerinin değişimine vesile olduğunu anlıyoruz. Dolayısıyla bunu asla küçümsemeyelim." diye belirtti.

Çocukların camiye gönderilmesi hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan Kartı, anne babalara önemli tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi:

Bilindiği üzere Sevgili Peygamberimiz bir anne-babanın evladına bırakabileceği en büyük mirasın güzel ahlak olduğunu buyuruyor. Anne babalar manevi eğitimin çok önemli olduğu bu günlerde kendilerine yardımcı olacak kurumlardan fazlasıyla destek almaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü anne babalar ne kadar uğraşsalar da bir yere kadar faydalı olabiliyorlar. Evimizin yanı başında bir cami varken anne babaların bunu değerlendirmemesi büyük bir vebal olduğunu düşünüyorum. Bu konuda anne babalarla beraber diğer tüm kurumları duyarlı olmaya davet ediyorum.
"Bu yaz tatilinde Kayapınar Kız İmam Hatip Lisesinde bir aylık yatılı yaz Kur'an kursu olacak"

İlk kez bu yıl hayata geçirilecek projenin içeriği hakkında da konuşan Kartı, "Bu yaz tatilinde Kayapınar Kız İmam Hatip Lisesinde bir aylık yatılı yaz Kur'an kursu sürecimiz olacak. İnşallah bunun altyapısını oluşturduk. Bu konuda kayıtları almaya başladık. Bunu düşünen ailelerimizi Kayapınar ilçe Müftülüğüne başvurmalarını öneriyorum. Hem ailelerimize ve büyüklerimize hem de gençlerimize duyarlı olmaları noktasında bir görev düştüğünü hatırlatmak isterim. Gençlerimiz camileri doldurdukları gibi çevrelerindeki arkadaşlarına da bu konuda yardımcı olmalarını, davette bulunmalarını tavsiye ediyorum. Bu konuda anne babalar da teşvik etsinler, zorlamadan sevgi ve muhabbetle camileri doldursunlar." ifadelerini kullandı.

Kartı, "Camilerimiz boş olduğu zaman hiçbir anlamı, farklı etkinlikler yapılmadıktan sonra bir önemi yok. Oralar çocuklarla ve gençlerle dolduğunda bir anlamı vardır. Nitekim Peygamberimizin arkasında hem erkekler hem gençler ve çocuklar hem de kadınlar mevcuttu ve Efendimiz sadece namaz kıldırmıyor aynı zamanda eğitim faaliyetleri de yapıyordu. Bu yaz kurslarımız belki de camilerimizi o ilk zamana götürmeye vesile olacaktır. Bu şekilde yeni nesil çok daha bilinçli bir şekilde Kur'an'ı bilen, Peygamberini tanıyan gençler yetişecektir. Burada bizim de payımız olursa ne mutlu." dedi. (İLKHA)

yaz-kuran-kurslari-pazartesi-gunu-basliyor-9fb1e877.jpg

yaz-kuran-kurslari-pazartesi-gunu-basliyor-0d887c41.jpg

Editör: Haber Merkezi