Okulların kapanmasıyla birlikte faaliyetlerine başlayacak olan Yaz Spor Okulu, uzman hocalar eşliğinde aktivitelerini gerçekleştirecek. Çocuklar bir taraftan eğitici sosyal aktivitelere katılarak kendilerini geliştirirken, diğer taraftan da tatillerini değerlendirmiş olacak. 9-13 yaş arası çocukların katılacağı çok çeşitli dallarda ücretsiz kurslar verilecek.

Diyarbakır Bismil İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, 2010-2011 eğitim-öğretim sezonunun sona ermesinin ardından çocukları ve gençleri spora yönlendirmek için kolları sıvadı. Spor okulları için müracaatlar İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde alınmaya başladı.


Bu yaz sezonunda Basketbol, Voleybol ve Masatenisi kursları açılacağını ifade eden Kaymakam Bingöl, 9-13 yaş grupları arasındaki çocuklara ve gençlere ücretsiz kurslar verileceğini kaydetti.
Yaz Spor Okulu ile çocukların hem tatil yapma fırsatı bulduklarını hem de zararlı alışkanlıklardan uzak kalarak zamanlarını değerlendirdiklerini kaydeden Kaymakam Bingöl, "Sağlıklı nesillerin yetişmesi bizlerin görevidir. Bu etkinlikler, sosyal sorumluluktur. Sosyal alanda birçok hizmet sunarak çocuk ve gençlerin sağlıklı bir şekilde yetişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Bismil Kaymakamlığı İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü olarak Yaz Spor Okulunu artık geleneksel hale getirdik. Bu tip faaliyetler artarak devam edecek" dedi.
Ailelere çocuklarını yaz spor okullarına gönderme çağrısında bulunan İlçe Gençlik ve Spor MüdürüNihat Kara “Çocuklarımız buralarda vakit geçirerek hem sağlıklı bir hayat sürüyor, hem de kötü arkadaş çevresinden uzak durmuş oluyor. Aynı zamanda yeni eğitim öğretim dönemine de uyum sağlıyorlar. Yaz spor okulları sayesinde çocuklarımız spor branşlarında da kabiliyetlerini ortaya çıkarabiliyorlar.” dedi.

Yaz Spor Okulları'na müracaatların İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü: Kaymakamlık Binası 1.Kat  yapılacağını ifade eden
Bismil İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nihat Kara, 1998,1999,2000,2001 ve 2002 doğumlu öğrenciler için açılacak bu kurslara katılmak isteyenlerin en geç 01 Temmuz 2011 tarihine kadar İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğüne başvurmaları gerekir. Diye konuştu.
3 BRANŞTA YAZ OKULU
Spor Okulları bünyesinde 3 antrenör 3 branşta kurs verecek. Basketbol, Voleybol ve branşlarında yaz boyunca spor okulları devam edecek. Voleybol’da antrenör Derya Akyol, Masatenisi için İbrahim Doğru, Basketbol’da Milli takım alt yapı sorumlusu M.Emin Öztürk kurs verecek. Ayrıca voleybol’da bölgesel lige katılması için İlçe Gençlik ve Spor MüdürüNihat Kara, nezaretinde açılacak.

2 FARKLI YERDE KURS
3 branştan açılacak olan yaz okulu için Bismil Spor Salonu ve Tekel spor tesisleri Salonu’nda, verilecek.

Editör: Haber Merkezi