AK Parti; komisyonda görev yapmak üzere Prof. Dr. Yavuz Atar ve Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez'in isimlerini bildirdi.

CHP; Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Bertil Emrah Oder, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Doç. Dr. Selin Esen ve Yrd. Doç. Ali Ersoy, Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden Prof. Dr. İlter Turan, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'ndan Prof. Dr. Ömer Faruk Gençkaya, Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nden Prof. Dr. Ali Çarkoğlu'nu uzman olarak belirledi. CHP, konusuna göre toplantılarda iki kişiyi görevlendirecek.

MHP'nin komisyona ilettiği isimler ise Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Hasan Tunç ve Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Ali Akyıldız.

BDP ise avukat iki ismi, uzman olarak komisyona bildirdi. Bu isimler, Özgür Sevgi Göral ve Meral Daniş Beştaş oldu.

TBMM Başkanı Çiçek'in, yarın bu isimlerle yapacağı toplantıda, metnin yazım aşamasına ilişkin bir yol haritası belirlenecek. Çiçek, Cuma günü de komisyon üyeleriyle toplanacak.

Komisyona, yazım aşamasında daha rahat bir ortamda çalışabilmesi için TBMM'nin bakanlıklardaki ek binasında yer ayrıldı.

 

Editör: Haber Merkezi