Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'ın Hani ve Kulp ilçelerine gelen HÜDA PAR Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, başta ekonomik sorun yaşayan esnaf olmak üzere; vatandaş, köy muhtarları ve kanaat önderleri ile bir araya gelerek ilçe halkının sorun ve sıkıntılarını dinledi.

İlk olarak Hani ilçesini ziyaret eden Yılmaz, partisinin Hani İlçe Başkanı Feyzi Yaşar ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelerek ilçedeki sorunlar hakkında bilgi aldı.

Bilgilendirmenin ardından ilçe merkezine geçen Yılmaz ve beraberindekiler, Salihbeg Caddesi esnafını ziyaret etti.

Esnaf, her geçen gün yükselişte olan temel gıda ürünlerinden dolayı iş yapamaz hale geldiklerini, salgın süreciyle birlikte ekonomik sorunlar yaşadıklarını dile getirdi.

İlçedeki sorunların saymakla bitirilemeyeceğini belirten esnaf, belediyeye ait çöp kutularının olmayışı, caddelerdeki çöplerin zamanında toplanmaması, ilçede her geçen gün sayıları artan başıboş köpeklerin oluşturduğu tehlikeler gibi birçok konuda yaşadıkları sorunları HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'a ilettiler.

Yılmaz, esnaf ziyaretinin ardından ilçeye bağlı Abacılar (Nirib Çulağan) köyü ve Kuyular (Nirib Ağan) köyüne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Su sıkıntısı çeken her iki köyün muhtarları, köy halkı ve kanaat önderi ile bir araya gelen Yılmaz, sorunlarını dinledi, taleplerini not aldı.

Hani ilçe ziyaretinin ardından Kulp ilçesine geçen Yılmaz, partisinin Kulp İlçe Başkanı Mehmet Sekan Gündüz ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

Daha sonra Kulp'un kanaat önderleri, köy muhtarları, esnaf ve halkıyla görüşerek Kulp ilçesinde yaşanan sorun ve sıkıntılar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretlerinde hemşerilerinin sıcak ilgisiyle karşılaşan Yılmaz, Hani ve Kulp ilçelerinde yaşanan sorunları dile getirdi, yetkililere ve belediyelere sorunların çözümü noktasında çağrıda bulundu.

"Belediyeler vatandaşa hizmet etme kurumlarıdır"

Belediyelerin vatandaşa hizmet etmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Bugün Hani ve Kulp ilçelerimizi ziyaret ettik. İlçe başkanlarımız ile birlikte hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. Her iki ilçemizde de maalesef benzer sorunların dile getirildiğine şahit olduk. En büyük sorunların başında hiç şüphesiz ekonomik sıkıntılar geliyor. Peş peşe yapılan zamlar, girdi maliyetleri, yüksek enflasyon ve benzeri sebeplerle yaşanan ekonomik sıkıntılar esnafı ve vatandaşı zor durumda bırakıyor. Bunların yanı sıra belediyenin hizmette yetersiz kalması ve başlanan işlerin zamanında bitirilmemesi ilçelerdeki yaşamı zorlaştırmaktadır. Her iki ilçemizin etrafında bol su kaynakları varken bu suyun ilçelerimize, köylerimize ulaştırılması için çalışma yapılmaması üzüntü vericidir. İçme suyunun yanında bahçe sulaması için de suyun olmaması nedeniyle tarımsal üretim yapılamamakta ilçe halkı dışarıdan gelen pahalı sebze ve meyveleri tüketmek zorunda kalmaktadır. Bu duruma bir çözüm bulunmalıdır. Ayrıca ilçe merkezlerindeki sorunlardan bir diğeri de çöp kutularının olmayışıdır. Bu durum cadde ve çevre temizliğini olumsuz etkilemektedir. Ayrıca Hani ilçemizde sürüler halinde gezen ve vatandaşın korkulu rüyası haline gelen başıboş köpekler için de acil bir çözüm bulunmalıdır.

Belediyeler vatandaşa hizmet etme kurumlarıdır. Seçilmiş belediye başkanları ve kayyum olarak atananlar vazifelerini hakkıyla yapmalıdırlar. Vatandaşlarının sorunlarını dinlemeye ve dile getirmeye ve çözümünün takipçisi olmaya devam edeceğiz." dedi.

Editör: Haber Merkezi