Basın açıklamasında konuşan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, ülkenin her noktasında olduğu gibi Batman’da da hayat pahalılığı, işsizlik ve yoksulluk nedeniyle vatandaşların fahiş oranda zamlanan elektrik faturalarını ödemekte güçlük çektiğini söyledi.

Son 2 yıldır iğneden ipliğe gelen zamlarla güne uyandıklarını belirten Müjdeci, “Sadece bu dönemde elektrik fiyatları 3 katına çıkmıştır. Bir yıl önce 100 lira olan bir elektrik faturası, bugün 330 liraya yükselmiştir. 2-3 kişinin yaşadığı konutlara ortalama 500 liralık elektrik faturası gelmektedir. Geçinemeyen, açlık ve yoksulluk çeken vatandaşımız ağır vergiler ve gelen fahiş zamlarla donatılmış bu elektrik faturalarını nasıl ödeyecek?” diye sordu.

Halkın sadece kullandığı elektrik ücretini değil; aynı zamanda dağıtım, iletim, teknik, kayıp/kaçak, sayaç okuma, TRT Payı, vergi ve çeşitli fon ödemelerini de ödemeye mahkum edildiğini ifade eden Müjdeci, bunların halka ödetilmesinin yasalara ve anayasaya aykırı olduğunu kaydetti.

Yüksek enflasyonun, zamların, işsizlik oranlarının ve pandemi etkisinin olduğu bir ortamda kesilen elektrik faturalarının yoksulluğu derinleştirdiğine işaret eden Müjdeci, şunları söyledi:

“Yasalara aykırı ve hakkaniyete uygun olmayan bu fatura kalemleri, fahiş zamlar ve yüksek vergilerden derhal vazgeçilmeli; elektriğe ciddi düzeyde bir indirim yapılmalı ve elektrik faturaları üzerindeki sayısız vergi en minimum hale getirilmelidir.”

Editör: Haber Merkezi