Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son zamanlarda ülke genelinde ve Diyarbakır'da sosyal medya üzerinden yatırım vaadi ile dolandırıcılık olaylarının artması ve çok sayıda vatandaşın bu yöntemlerle mağdur edilmesi üzerine araştırma yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, yapılan araştırmalar sonucu "Hacker” olarak tabir edilen şüpheliler tarafından, sosyal medya fenomenlerinin, tüzel şahıslara ait sosyal medya hesaplarının, çok sayıda takipçisi bulunan makam sahibi kişilerin hesaplarının hacklenerek (ele geçirilmesi) bu sayfalar üzerinden, kazanç elde edildiğine dair (dekont, kazanç görüntüleri) sahte paylaşımlar yapıldığının görüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, "Mağdur vatandaşların da bu paylaşımlara itimat edip hesap sahibi olarak bildiği kişiler ile iletişim kurduğunu düşünerek şüpheliler ile görüşmeye başladığı, mağdurlara belli miktarlarda para yatırması sonucunda yüksek kazanç elde edileceğine dair ikna ederek önceden temin edilen banka hesaplarına paraların göndertildiği ve dolandırıcılık olayının gerçekleştiği tespit edilmiştir." denildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, Asayiş Şube Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar sonucunda, ülke genelinde ve Diyarbakır'Da bulunan 30 soruşturma konusunun birleştirildiği ve bugün eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği aktarılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

Operasyon sonucunda; 13 şüpheli ilimizde, 6’sı (Isparta, Ankara, Mersin, Tekirdağ, İzmir) il dışında toplam 19 şüpheli gözaltına alınmıştır.
Dolandırıcılık eylemlerini organize ettiği değerlendirilen şüpheli M.M.A. ‘nın Isparta ilinde ikamet adresinde; 2 kg esrar, 3 adet hassas terazi, cep telefonu ve dolandırıcılık eyleminde kullanılan muhtelif banka kartları,

Örgüt içerisinde HACKER olarak tabir edilen şüpheli E.Ü.’nın Tekirdağ ilinde bulunan ikametinde; laptop, cep telefonu ve sim kartları,

Dolandırıcılık eylemlerinde rol alan hesapçı olarak tabir edilen şüpheli M. M. T.’nın ikametinde; 1 adet tezkeresiz av tüfeği ve 123 adet kartuș, cep telefonu, sim kart ve banka kartları,

Dolandırıcılık eylemlerinde hesapçı konumunda bulunan şüpheli M.A.P.’nın ikametinde; 1 adet av tüfeği, cep telefonu, sim kart ve banka kartları,

Hesapçı konumunda bulunan şüpheli C. K.’nın ikametinde; 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 2 adet şarjör ve 25 adet fişek, cep telefonu, sim kartlar ve banka kartları, ele geçirilmiştir.

Açıklamada, toplam 19 adreste yapılan aramalar kapsamında; dolandırıcılık eylemlerinde kullanılan; 24 adet cep telefonu, 29 sim kart ve bu sim kartlara ait 16 adet sim kart bloğu, 31 adet banka kartı ve kredi kartı, 1 adet hafıza kartı ve 3 adet flash belleğe mahkeme kararına binaen suç el konulduğu, şüphelilerin adli makamlara intikal ettirildiği kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi