Ülkelerinde uzun süredir devam eden ekonomik kriz nedeniyle geçim sıkıntısına düşerek değerli eşyalarını elden çıkarmak isteyen çok sayıda Yunan vatandaş, yastık altındaki altınlarını ve ziynet eşyalarını daha yüksek fiyata ve kolay alıcı buldukları Türkiye'ye getiriyor.

 Gümülcine'de, isminin açıklanmasını istemeyen bir kuyumcu, son zamanda hurda altın satışlarının artması nedeniyle piyasada nakit para sıkıntısı ortaya çıktığını belirterek, vatandaşların değerli eşyalarını anında ve peşin para karşılığında satma imkanı buldukları Türkiye'ye yöneldiği iddialarını doğruladı.

 Gümülcine'de kent merkezinde kuyumcu dükkanı bulunan Tanju Kırcalı, piyasada daha önce yoğunluk gözlenen hurda altın alım satımında bir duraklama yaşandığını belirtti. Kriz nedeniyle zor duruma düşerek elindeki pek çok değerli eşyayı satmak zorunda kalan vatandaşların artık satacak fazla bir şeyi kalmadığını belirten Kırcalı, bunda son dönemde ortaya çıkan rehincilerin de rolü bulunduğunu ifade etti.

 Bu arada, Yunanistan'ın Türkiye sınırındaki kapılarda bildirimi yapılmadan ülkeye getirilmek istenen para miktarlarında artış yaşandığı, Yunan gümrük görevlilerinin kontrollerde, üzerlerinde 10 bin avronun üzerinde para bulunan çok sayıda Yunan'la karşılaştıkları öğrenildi.

 Edinilen bilgiye göre, çok sayıda Yunan'ın ziynet eşyalarını satmak üzere Türkiye'ye götürdükleri konusundaki haberlerin sıklaşmasıyla birlikte, Yunan makamları gümrük kapılarındaki kontrolleri de sıkılaştırdı.

A.A

 

Editör: Haber Merkezi