15dc980d-089f-4fc2-8ac8-893d71fedac4.jpg

Zabıta ekipleri marketlerde rafları tek tek dolaşıp, ürün etiketlerini, etiketlerdeki fahiş fiyatı ve ürünlerin gramaj eksikliğini kontrol etti.
Özellikle gıda ve temizlik ürünlerinde fiyat artışının önüne geçmek için denetimlerini sıkılaştıran Bismil Belediyesi Zabıta ekipleri, reyon fiyatı ile kasa fiyatı kontrolleri yaparak güncel fiyatları kayıt altına aldı.

Marketlerde gerçekleştirdiği denetimler ile vatandaşların mağduriyetinin de önüne geçen Bismil Belediyesi Zabıta ekipleri, marketlerin vatandaşlara ürünlerini fahiş fiyattan satarak vatandaş üzerinden haksız kazanç elde etmemesi için ürünün yer aldığı reyonda fiyat etiketinin olup olmadığını denetledi. Ayrıca Zabıta ekipleri tarafından daha önce yapılan denetimlerde tutulan kayıtlar ile fiyatlar karşılaştırılarak fiyat artışı tespit edilen işletmelere yasal işlem yapılarak, Ticaret İl Müdürlüğüne sevk edileceği bildirildi.

27e3cf05-4f61-461d-b4df-a591b6064ddc.jpg


Zabıta ekipleri, denetimler sırasında vatandaşlara herhangi bir fiyat artışı tespit ettiklerinde ALO 153 Zabıta İhbar Hattını aramaları veya Ticaret İl Müdürlüğüne doğrudan şikayette bulunmaları gerektiği hatırlatıldı.

Editör: Haber Merkezi