Sağlık Bakanlığı tarafından biri zırhlı olmak üzere toplam 11 ambulans, Diyarbakır’a gönderildi.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde yapılan tören ile ambulanslar hizmete açıldı.

Zırhlı ambulansın tanıtımı yapan Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Doktor Mehmet Sait Avar, ambulansın, camları dâhil her tarafının kurşungeçirmez zırhla kaplı olduğunu söyledi.

“Personelimizin can güvenliğiyle ilgili bir tereddüttü kalmayacak”

Zırhlı ambulans ile çatışma bölgelerine gönderilen sağlık personellerinin can güvenliğiyle ilgili tereddütlerinin kalmayacağını belirten Avar, “Diyarbakır’a bir tane zırhlı ambulans geldi. Ambulansın her tarafı, camları dâhil olmak üzere, zırhla kaplı. Maalesef, çatışma bölgesinde vakaya gittiğimiz zamanlarda hendek kazanlar, ambulans dinlemeden her türlü ateşleme, silah sıkmalarına devam ediyorlardı. Bu da personelimizin can güvenliğini tehlikeye düşürüyordu. Zırhlı donanımlı ambulansımız ile bölgedeki medikal veya travma hastalarına daha hızlı ulaşmış olacağız. Personelimizin can güvenliğiyle ilgili bir tereddüttü kalmayacak.” dedi.

Ambulansların ön camına kamera takıldı

Bakanlık tarafından gönderilen diğer ambulansların ön camında kamera sistemi olduğunu ifade eden Avar, ambulanslara yol vermeyen araçların kamera ile tespit edilip, gerekli mercilere iletileceğini vurguladı.

 

Editör: Haber Merkezi