Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2 Haziran Cuma günü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınav yarın 984 sınav merkezinde 2 oturum halinde gerçekleştirilecek.

8. sınıf öğrencilerinin isteğe bağlı olarak başvurduğu sınav, yurt içinde 973 sınav merkezinde 3 bin 891 okulda 62 bin 663 salonda, yurt dışında ise 11 sınav merkezinde 11 okuldaki 35 salonda uygulanacak.

Sınavda Geçen Yıla Göre Değişiklik Yok

Sınavda geçen yıla göre içerik, sınav süreleri ve soruların dağılımında herhangi bir değişiklik yapılmadığını belirten yetkililer, sınavın 8. sınıf müfredatı esas alınarak hazırlandığını bildirdi.

1 Milyondan Fazla Öğrenci Sınavda

Bu yıl LGS'ye 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvuruda bulundu. Sınavda 50 soruluk sözel ve 40 soruluk sayısal olmak üzere toplam 90 soru sorulacak.

Sınavda Neler Sorulacak?

Sınavın birinci oturumu 09.30'da başlayacak ve 75 dakika sürecek. Bu oturumda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dilden sorular yer alacak.

İkinci oturum ise 11.30'da başlayacak ve 80 dakika sürecek. Bu oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden sorular sorulacak.

Sınav Sonuçları 28 Haziran'da Açıklanacak

LGS merkezi sınav sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak ve aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak.

Kaynak: (İLKHA)