İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, 6 Şubat 2023'te ülkenin büyük bir kısmını etkileyen önemli bir depremin yaşandığını hatırlattı.

Depremin, birçok şehirde önemli binaların zarar görmesine neden olduğunu belirten Kotan, "Bu depremde birçok şehrimiz zarar gördü. Bu zarar gören yapılar arasında mescitlerimiz, Kur'an kurslarımız ve müftülük hizmet binalarımız da vardı. Kahramanmaraş'ta, depremde 1350 mescidimizden 350'si orta ve ağır hasarlıydı ya da tamamen yıkıldı. Bu mescitlerin restore çalışmaları devam ediyor." dedi.

Kotan, deprem sonrası hızla hafif hasarlı 580 mescidin de yenilendiğini belirterek şunları ekledi:

"580 mescidimiz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve vatandaşlarımızın desteğiyle kısa sürede restore edilerek tekrar hizmete açıldı. Ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda, orta ve ağır hasarlı mescitlerin yanına konteyner mescitler kuruldu. Mescitler dışındaki taziye evleri ve dükkanlar, bazı vatandaşların yardımıyla mescit olarak kullanılmak üzere kiralandı veya dönüştürüldü. Ayrıca prefabrik mescitler de inşa edildi. Binaların altındaki toplantı odaları ve taziye salonları da vatandaşlarımız tarafından mescit olarak kullanılmaya başlandı."

Editör: Özgür Ağar