Sendikanın açıklamasına göre, işçi sendikalarının bir parçası olan liman işçileri, Filistin'deki savaşta kullanılabilecek silah taşıyan gemilere yükleme ve boşaltma işlemlerini durdurma kararı aldı. Bu gemiler, işgal rejimi veya başka ülkelere gidiyor veya oradan geliyor.

"Kadınlar ve çocuklar savaşın kurbanı oldu"

Açıklamada, "Biz, liman işçileri olarak, her zaman savaşa ve özellikle kadınlar ve çocuklar gibi masum insanların ölümüne karşıyız. İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırıları binlerce Filistinli için acı ve kayba neden oldu. Kadınlar ve çocuklar savaşın kurbanı oldu. Aileler, bombardımanlar sonucu hayatını kaybeden çocuklarını tanıyamadı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, sendika üyelerinin silah taşıyan kargolarla ilgilenmeme kararı aldığı ve bu tür kargoları yükleyip boşaltmanın masum insanları öldüren düzenlere yardım edeceği belirtildi.

Ayrıca, acil bir ateşkes çağrısı yapılarak, sorumlu sendikalar olarak barışı destekleyenlerle dayanışma içinde olunduğu ve dünyadaki işçiler ve barışseverlerin özgür Filistin'in yanında olmaları gerektiği vurgulandı.

Kaynak: DOĞRUHABER