Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, yangına müdahale çalışmalarının başladığı andan itibaren, hayatını kaybeden vatandaşlar için kurulan taziye evleri ve yangından etkilenen mahallelerdeki vatandaşlara her gün düzenli olarak yemek dağıttı. Belediye ekipleri, toplamda 14 bin 735 kişilik yemek yardımı yaptı.

7 (3)

Aileler Ziyaret Edildi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı uzmanları ve çocuk alanında faaliyet gösteren sivil toplum uzmanları, 3 köyde 15 aileyi ziyaret etti. Heyet, taziye dileklerini ileterek, çocuk ve kadınlara yönelik yapılacak çalışmaları belirledi.

1 (11)

Hasta ve Hasta Yakınlarına Günlük 700 Kişilik Yemek Desteği

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi, çevre il ve ilçelerden Diyarbakır’a tedavi için gelen hasta ve yakınlarını ağırlıyor. Tedavi süresince, hasta vatandaşlara ve refakatçilerine günlük 350 kişilik kahvaltı ve 350 kişilik akşam yemeği olmak üzere toplam 700 kişilik yemek ikram ediliyor.

Kaynak: DBB Bülten