Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye, yükseköğretimde gösterdiği başarılarla dünya genelinde en çok tercih edilen ilk 10 ülke arasında yer alıyor ve küresel bir eğitim merkezi olma hedefine ulaşmıştır. Bu süreçte, ülkemizin uluslararasılaşma hedefi, 12. Kalkınma Planı'nda da yer alıyor ve Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği üyesi üniversiteler, bu hedef doğrultusunda önemli katkılar sağlamıştır.

Son dönemde, üniversitelerimizin uluslararasılaşma çabalarına zarar veren talihsiz açıklamalar yapılmaktadır. Bu tür eylemler, yükseköğretim kurumlarının hedeflerine zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda Türkiye'nin bilim diplomasisiyle kazandığı barış ve uyum ortamını da etkiler.

Üniversitelerimizin Yükseköğretim Kurumu (YÖK) koordinasyonunda elde ettiği başarılar göz ardı edilemezken, ülkemizin ekonomik, sosyo-kültürel ve akademik gelişimine katkı sağlayan politikalara zarar vermek ve öğrencileri hedef göstermek, iyi niyetle bağdaşmamaktadır.

Bizler; Türk yükseköğretim alanının uluslararasılaşma vizyonuna inanarak, üniversitelerimizde öğrenim gören uluslararası öğrencilere sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Daha adil bir dünya ve daha güçlü bir Türkiye için çaba göstermeye devam edeceğiz."

Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği

Kaynak: (İLKHA)