Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla 29 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karara istinaden, 19 Mayıs'ta Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme demiryolu hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı'nın ücretsiz hizmet vereceğini belirtti.

Demiryollarının Türkiye için kritik bir ulaşım modu olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, ülkenin geleceğinin gençlerde olduğunu ve gençlerin büyük bir kısmının trenle seyahat etmeyi tercih ettiğini söyledi. Yüksek Hızlı Tren yolcularının neredeyse beşte birinin gençler olduğunu dile getiren Uraloğlu, “TCDD Taşımacılık, gençlere Yüksek Hızlı Tren, ana hat ve bölgesel trenlerde %15 indirim ve çeşitli abonman seçenekleri sunmaktadır. Gençlerimiz, turistik trenlerimizi de büyük ilgiyle karşılıyor. Ülkemizin geleceğini temsil edecek gençlerimizin demiryolu sevgisiyle yetişmesi son derece önemlidir” şeklinde konuştu.

19 Mayıs'ta toplu taşıma bedava mı?
İETT, 19 Mayıs Pazar günü toplu taşıma için açıklama yaptı. İETT'nin bildirisinde şu ifadeler yer aldı:
"19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ınızla ücretsiz seyahat edebilirsiniz. Otobüs ve Metrobüs Seferleri Pazar günü normal tarife ile hizmet verecektir."

Kaynak: HABER MERKEZİ