Site sakinler, Bismil Belediyesine ait arsanın ücretle dahi vermediğini iddia etti.

YAZ KUR'AN KURSLARI AÇILIYOR. AMA BİSMİL BAŞAKŞEHİR SİTESİ ÇOCUKLARI YÜZYÜZE EĞİTİM HİZMETTİNDE MAHRUM KALIYOR.

296 EV VE 2000 KİŞİNİN YAŞADIĞI BAŞAKŞEHİR SİTESİ ÇOCUKLARI YÜZYÜZE EĞİTİM KURAN OKUMAKTAN MAHRUM BIRAKILIYOR.

Bismil Başakşehir sitesinde 296 daire ve 2000 nüfusa sahip sitede 2005 yılından beri çocukları yaz kuran kursunda mahrum bırakılıyor. Muteahit, sitede top sahası, oyun parkı yapmasına rağmen 100 m2 bir mescit yapmadı.

Başakşehir sitesi arkasında bulunan Belediyeye ait 136 ada 15 nolu parselde Kaymakam Turgay Gülenç, Kerem Süleyman Yüksel ve Hamza Türkmen bizzat şahit olduğumuz söyledikleri, Belediye arsasında topulaştırma sorunu bitince cami yeri ayrılacağını söylemesine rağmen sözlerini yerine getirmeden tayinleri çıktı.

Halkın umudu Kaymakam/ Belediye Başkanı Enver Hakan Zengince kaldı. Acaba Kaymakam ve Belediye Başkanı Zengince, 1 dönümü cami için arsayı Başakşehir sitesine verir mi?

Vatandaş Belediyeden ücretli olsa da almaya razıyız. Diyor.

Bismil Başakşehir Sitesi Sakinleri Cami istiyor.

"Dervişin fikri ne ise zikri odur" demiş atalarımız. herkes kendisine yakışanı yapar misali, bende siz değerli okurlarımla, Camisi olmayan ve ezan duyulmayan yerlerden söz edeyim.

Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli,

Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli." Diyen M.Akif ne güzel söylemiş.

Yurdumuz üstünde ebediyete kadar susmayacak olan Ezan, maalesef yeni yerleşim birimleri, metropoller, mega şehirleri ve büyük sitelerin oluşması ile, pek duyulmaz oldu. Resmen olmazsa da fiilen ezanlar susturulmuş durumda.

Bismil Başakşehir sitesinde ve Kılavuztepe (Şiira) köyünde cami yok.

SUÇLU KİM?

Başakşehir sitesinde 297 daire yapılırken, oranın ruhsatı veren özel idaremi?

Yeni yerleşim alanları imara açılırken arsanın %40 belediyeye tahsis edilip;, yol, okul, park ve bahçe, karakol, İBADETHANE ...vb. gibi yerler yapılması gerekirken, Cami yerini belirtmeyen ve yer tahsis yapmayan belediyeler mi?

Cami konusunda duyarsız olan ve o yerleşim alanlarında yaşayan Müslümanlar mı?...

Başakşehir sitesi yapan müteahhit mi?

Her ne ise suçlu ve sorumlu kişiyi arama yerine var olan bir fiil söz konusu, çaresi bulunmalı ve sorun hal edilmeli.

Bismil Diyarbakır yolu üzeri 297 daire ve bir sürü işyeri bulunan Başakşehir sitesi sakinleri camisiz ve ezansız olduğudur. Geniş bir alana sahip olan bu bölgeye en yakın cami, trafiğin yoğun olduğu ana caddenin geçip Yeniköy camisidir.

Hani öyle yüksek maliyetli muhteşem diyeceğimiz bir cami istemiyoruz, sade mütevazi olsun. Çinisi, avizesi, kubbesi olmazsa da olur, rahatlıkla bay ve bayanların namaz kılacağı bir yer olsun yeterli.

BİSMİL’DE ANAYASAL SUÇ İŞLENİYOR

Anayasada eğitim hakkı ile ilgili hükümler üçüncü bölüm “Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi” başlığı madde 42’ de şöyle belirtilmiştir: “Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. ……Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır……

Bismil Başakşehir çocukları Diyanetin yüzyüze eğitim hizmetinde mahrum kalması Anayasaya aykırıdır. Başta Diyanet olmak üzere, Diyarbakir ve Bismil’deki Yetkililer suç işliyor.

Bismil Başakşehir sitesi çocukları yüzyüze kayıttan mahrum kalmasına rağmen, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte açılan "Yaz Kur'an Kursları" yarın başlayıp 26 Ağustos'ta sona erecek.

Fakat kayıtlar Başakşehir sitesinde bulunan 900 çocuk için değil, sanki bu çocuklar bu ülkenin vatandaşı değil;

BİNA SAKİNLERİ KENDİ ARALARINDA PARA TOPLAMAYA HAZIRDIR, TEK SORUN CAMİNİN YAPILACAĞI YER OLMAMASI,

Başakşehir sitesinde yan taraflarda bulunan vatandaşlara ait arsada cami için ücret ile arsa satılmıyor. Sitenin arka tarafında bulunan belediye ait arsada, eski Tarım Bakanı Mehdi Eker, 2018 yılında Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan v, Turgay Gülenç’e vatandaşların sorunlarını halletmesini istedi. Kaymakam parseli arsaya çevirdikten sonra cami yerinin verileceği belirtti. 4 yıldır bir gelişme yok. Daha sonraki kaymakamlarda ifade ettiler. Daha bir gelişme yok. Site sakinlerinin umudu Kaymakam/ Belediye Başkanı Enver Hakan Zengince’dir

Bu seferde olmasa, site sakinleri, Yetkilileri Site sakinlerinin eğitim hakkı vermediği ve Anayasal suç işlemiş oldukları nedeniyle mahkemeye versinler. Çünkü 17 yıldır, site sakinleri ne Ramazan ayında bir teravihe katılıyorlar. ibadet özgürlüğünde mahrumlar ve yaz kuran kurslarında bu sefer çocukları eğitimde mahrum bırakılıyor. Anna ve babalar düşünüyor, mezarımızda çocuklarımız bir Fatiha ve Yasin okumayacaklar mı?

Editör: Haber Merkezi