Guerda, işgal güçlerinin yoğun saldırıları altındaki Gazze'de geçirdiği 3 aylık görev süresince edindiği gözlemleri, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen haftalık basın toplantısında paylaştı.

Guerda, Gazze'deki durumun istatistiklerle tarif edilemeyecek kadar kötü olduğunu vurgulayarak, çok sayıda insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığını ve Gazzelilerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını söyledi.

"Gazze'de, hayatım boyunca unutamayacağım olayları bizzat duydum ve gördüm," diyen Guerda, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasındaki engelleri anlattı. Kontrol noktalarında uzun saatler bekletilmelerinin koordinasyonu zorlaştırdığını dile getirdi.

Guerda, Gazze'de güvenli bir alanın kalmadığını vurgulayarak, "7 Ekim 2023'ten bu yana 200'den fazla insani yardım çalışanı öldürüldü. Gazze'de hiç kimse güvende değil," dedi.

Yaşlılar, engelliler, kadınlar ve çocukların en büyük bedeli ödediğini belirten Guerda, Gazzelilerin uluslararası toplumdan destek beklediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ