Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atama takvimi konusunda Kabine'nin kararını beklediklerini ve atama sayısının Kabine sonrasında duyurulacağını belirtmişti.

Son günlerde yapılan yeni bir açıklamada, Tekin atama sayısında anlaşmaya vardıklarını ve detayların yakında paylaşılacağını ifade etti.

ATAMA PLANLARI
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Meclis Tören Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin öğretmen atamalarıyla ilgili sorusu üzerine, AK Parti döneminde 799 bin 517 öğretmen ataması gerçekleştirildiğini belirten Tekin, "1 milyon 100 bin öğretmenin yüzde 75'inin atamasını biz yaptık." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da en fazla atama yapma arzusunu paylaştığını vurgulayan Tekin, "Atamalar devam edecek, burada bir sorun yok. 2023 KPSS puanlarıyla ilgili süreci yönetiyoruz. Yani 2023 puanları boşa gitmeyecek." şeklinde konuştu.

Daha önceki açıklamalarında 68 bin öğretmen açığı olduğunu belirttiğini, ancak bu durumun "68 bin atama yapılacak" anlamına gelmediğini ve farklı kavramlar olduğunu vurgulayan Tekin, bu yıl öğretmen ihtiyaçlarıyla ilgili çalışmaları tamamladıklarını dile getirdi.

"Rakam Konusunda Anlaştık"
Tekin, "Hazine ve Maliye Bakanımız ile Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte rakamı belirleyeceğiz. Önümüzdeki hafta, eğer kabine toplantısı olursa o gün rakamı açıklayacağız. Zaten rakam konusunda anlaştık." açıklamasını yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ