Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yıllar yaklaşık 26 yıl önce beraber okuyan 3 arkadaş doçent oldu, yıllar sonra bir araya gelen dostlar, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bismil Lisesinden mezun oldular, şimdi üçü de doçent doktor

Bismil Lisesi’nden Mezun 3 Arkadaş 25 Yıl Sonra Buluştu 1

Doç. Dr. Mehmet Obut, ve Doç. Dr. Sedat Akgöl 1997 yılında Doç. Dr. Selami Erdem ise 1998 yılında Bismil Lisesinden mezun oldular.

Sedat Akgöl 2004 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden, Selami Erdem 2004 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden, Mehmet Obut 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

Sedat Akgöl, kadın doğum ve onkoloji uzmanı oldu. Mehmet Obut kadın doğum ve perinatoloji uzmanı oldu, Selami Erdem ise kadın doğum uzmanı oldu, üçü de kendi alanında doktora yaparak Doçent Doktor unvanı aldılar.

Sedat Akgöl ve Mehmet Obut şu anda Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kadın doğum uzmanı. Selami Erdem ise Özel Diyarbakır Batı Hastanesi’nde görev yapıyor.  

25 yıl sonra Diyarbakır’da birbirlerini buldular

3 arkadaş, Diyarbakır’da Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen kadın doğum kongresinde birbirlerine denk geldiler. Hatıra fotoğrafı çeken 3 arkadaş, eski günleri yad ettiler.

“Bismilli Gençlere ilham olmasını istedik”

Bismil doğumlu Doç. Dr. Selami Erdem, Bismil’de gençlerin hiçbir zaman umutsuz olmaması, karamsar olmaması gerektiğini belirterek;

“Biz bu fotoğrafları Bismilli gençlere ilham olması için çektik, gençlerin Okumalarını teşvik etmek için çektik. Bakın Bismil’de okuyan gençler de bir yerlere gelebilirler. Yeter ki kendinize inanın, güvenin ve azimle çalışın. Bizler zamanın zor koşullarında okuduk, bugün buralara geldik, gençlerimiz bugünlerin kıymetini iyi bilmeli ve çalışmalıdırlar.” İfadelerini kullandı.

Muhabir: (Kamuran Turgay)