Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Yenisanayi Mahallesi'nde bulunan zemin+8 katlı Zümrüt Apartmanı yıkıldı ve binada 37 kişi hayatını kaybetti.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanıklara, "Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Neden Olma" suçundan 2 yıldan 22 yıl 5 aya kadar hapis cezası istendi. Tutuklu sanıklar Teknik Uygulama Sorumlusu Sedat Gökay H., Müteahhitler Yavuz K. ve Bilal K., SEGBİS aracılığıyla mahkemeye bağlandılar. Müştekiler ise mahkeme salonunda hazır bulundu. Dava dosyası kapsamında şirket sahibi Ertuğrul K. ise firari olarak aranıyor.

Sanık Bilal K.: "Arsa sahibi benden sonra kaçak kat yapmış" Davanın ilk duruşmasında mahkeme heyeti öncelikle sanıkları dinledi. Tutuklu sanık Bilal K., savunmasında, "Hakkımdaki tüm suçlamaları reddediyorum. Ben bu inşaatı devletin ruhsatı ile yaptım. Kaçak inşaat yapmadım, tüm inşaatlarım ruhsatlıdır. Kural dışı hiçbir eylemim olmadı, depremi öngörmedim. Binayı kendim yaptım, kimse bana yardım etmedi. Arsa sahibi kaçak kat yapmış olabilir, ancak ben Adıyaman'da değildim. Suçsuzum ve beraatimi talep ediyorum" dedi.

"Tüm kontrolleri yapmış olmama rağmen bina yıkıldı" Diğer tutuklu sanık Yavuz Karakuş ise, "Binanın yapımıyla ilgili hiçbir imzam yok. İnşaatın hiçbir aşamasında görev almadım. Babam inşaatı yapmıştır. Ben mobilya işiyle uğraşıyorum. Tahliyemi talep ediyorum" şeklinde savunma yaptı.

Binanın Teknik Uygulama Sorumlusu Sedat Gökay H. ise, "Tüm kontrolleri yapmama rağmen bina yıkıldı. Deprem ve yan binanın etkisiyle yıkıldı. Asrın felaketi olan bir depreme maruz kaldık. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Dava sürecinde müştekiler de şikayetlerini dile getirdi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve bir sonraki duruşmanın 15 Mayıs'ta görülmesine hükmetti.

Kaynak: İHA