Çanakkale

Çanakkale Eceabat'ta dün saat 16.00 civarında orman yangını başladı. Yangın söndürme çalışmaları gece boyunca devam etti. Büyükanafarta köyü tedbir amacıyla boşaltıldı ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'na girişler durduruldu. Yangının en az 300 hektarlık bir alanı etkilediği bildirildi.

Uşak

Uşak'ta dün akşam 18.30'da nedeni henüz belirlenemeyen bir yangın çıktı. Akbulak köyü yakınlarındaki hububat ekili tarım arazileri ve ormanlık alan, rüzgârın etkisiyle sık sık yön değiştirdi. Uşak Vali Vekili Önder Can, "Uşak merkeze bağlı Köprübaşı, Kıran ve Akbulak köyü ekili araziler ve hasat yapılan bölgelerde yangın ihbarı aldık. Aşırı sıcaklık ve rüzgar nedeniyle yangın ormanlık alanlara sıçradı ve çevre mahalle ile köyleri tehdit edecek şekilde büyüdü" dedi. AFAD ve jandarma ekipleri, Köprübaşı köyüne bağlı Hacışerifler Mahallesi'nde 6, Velibeyler Mahallesi'nde 10, Karaköse köyü Çamurak Mahallesi'nde 10 haneyi tedbir amaçlı boşalttı. Şu an itibarıyla bu evlerde herhangi bir zarar bulunmamaktadır.

H A Sev R51S0Yrl M8Vv T5Q Ew

İzmir

İzmir'in Dikili ilçesi Çandarlı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda nedeni henüz belirlenemeyen bir yangın çıktı. Yangın, Denizköy Mahallesi yakınlarına ulaştı ve rüzgarın etkisiyle zeytinlik alana sıçradı. Çevredeki siteler tedbir amacıyla boşaltıldı. Dikili Kaymakamı Ali Edip Budan, yangının bir sitenin alt kısmındaki otluk alanda başladığını ve zeytinlik alana sıçradığını belirtti. Budan, "Denizden esen çok şiddetli bir rüzgar var. Çandarlı ve Denizköy Mahallesi yakınlarında yangın sürüyor. Alan geniş ve yayılıyor. Ekiplerimiz yangını kontrol altına almaya çalışıyor" dedi.

Manisa

Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Kızılçukur Mahallesi Dutlu mevkiinde yangın çıktı. Mahallelilerin haber vermesi üzerine bölgeye Orman İşletme Şefliği ve Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Ekipler, yangının daha fazla alana yayılmaması için yoğun çaba harcıyor.

3F72B959 Fd07 4Da0 8E52 6F5Edf4B77Da

Kaynak: (Haber Merkezi)