Depremlerin yıldönümünde vefat eden Bismilli hemşerilerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, ailelerine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezlerinde vefat eden Bismilli hemşerilerimiz

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş depremlerinde vefat eden Bismilli hemşerilerimiz.

Subaşı Ailesinden 6 kişi depremde vefat etti

Kahramanmaraş merkezli depremler esnasında Malatya’da bulunan bir otelin enkazının altında kalan Subaşı Ailesinin 9 ferdinden altısı hayatını kaybetti.

Bismil Güngeçti (Perişanê) Köyünden Teyfik Subaşı'nın Yeğenleri rahmetli ismet Subaşı'nın Oğlu Agit Subaşı, Torunu Recai Subaşı, Yeğeni Cafer Subaşı, Mehmet Emin Tamircan’ın oğulları Mustafa ve Ahmet Tamircan ve Subaşı Ailesinin damadı olan Süleyman Akboğa vefat ettiler. Subaşı ve Tamircan aile fertleri Bismil’de defnedilirken, Damat Süleyman Akboğa ise Çınar’da defnedildi.

Mehmet Şerif Subaşı, Cengiz Bulut ve Fırat Uyan ise enkazdan canlı olarak çıkarıldı.

Bismil’de Turay Ailesinin 5 yakını depremde vefat etti

Bismil ilçesinde yaşayan Turay Ailesinin 5 yakını Diyarbakır tesislerde bulunan binanın yıkılması sonucu enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

Göçük altında kalan Ahmet Turay, Sultan Turay, Rojda Turay, Biryar Turay, ve Jiyan Turay yaşamlarını yitirdiler.

Bismilli Özdemir ailesinin 3 ferdi Kahramanmaraş’ta vefat etti

Bismil Topraklı (Hillanê) Köyünden olup, Kahramanmaraş’ta ikamet eden Abdullah Özdemir’in oğlu, gelini ve torunu depremde hayatını kaybetti.

Sarı (Zerê) Köyünden Aydın Ailesinin 2 ferdi hayatını kaybetti

Diş Teknisyeni Mikail Aydın ve Hemşire olan eşi Zilan Aydın Hatay’ın Antakya ilçesinde Güzelburç Mahallesi 600 yapı Kooperatifi Küme Evleri 600 konutlar sitesinde enkaz altında kalarak vefat ettiler.

Cansız bedenleri birbirine sarılmış halde bulundu

Depremde hayatını kaybeden hemşire Zilan Aydın Dursun ve diş teknisyeni eşi Mikail Aydın’ın cansız bedenlerinin enkaz halinde birbirine sarılmış halde çıkarıldı.

Bismilli Üniversite Öğrencisi Genç Yusuf depremde vefat etti

Bismilli üniversite öğrencisi Yusuf Özaydın, depremde yıkılan Diyarbakır Galeria'da enkazda kalarak hayatını kaybetti.

2022 yılında Beykent Üniversitesi Diş Fakültesini kazanan Bismilli Molla Hadi Özaydın’ın Oğlu Yusuf Özaydın, Diyarbakır’da yıkılan Galeria sitesinde enkaz altında kalarak vefat etti.

Bismilli madenci depremde vefat etti

Bismilli madenci Mehmet Timurboğa (63) Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay’daki evinde göçük altında kalarak hayatını kaybetti.

Bismil Hola (Sarıtoprak) Köyünden olan Mehmet Timurboğa Bismil ilçesinden Hatay’ın İskenderun ilçesinde madenci olarak çalışmaya gitmişti. Timurboğa, Kahramanmaraş merkezli depremde ailesi ile beraber kaldığı Hatay’ın İskenderun İlçesindeki evinde göçük altında kaldı.

Arama kurtarma ekipleri ve gönüllüler tarafından depremin ardından yapılan çalışmalar sonucu Mehmet Timurboğa’nın cansız bedenine ulaşıldı.

Bismilli Genç Kahramanmaraş depreminde vefat etti

Yukarıdolay (Fetla Jorî) Köyünden Mele Cemil’in Torunu Saatçi Mehmet Çelik’in Yeğeni, Saatçi İbrahim Çelik’in Oğlu Mehmet Ali Çelik Hakk’ın Kahramanmaraş’taki depremde vefat etti.

Bismilli üniversite öğrencisi Adıyaman’da göçük altında vefat etti

Adıyaman’da üniversite öğrencisi olan Bismilli Ümit Yüksel depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Aslen Bismil Kırkdirek Köyünden olup Akpınar Mahallesinde ikamet eden Şehmuz Yükselin Oğlu, Davut Yüksel’in Kardeşi Ümit Yüksel (25) Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından yaşadığı Adıyaman'da Dilek Apartmanı’nın çökmesi sonucu enkaz altında kaldı. Diş Hekimliği bölümünde 5. Sınıf öğrencisi olan Yüksel’in ailesi 9 gün boyunca Ümit’ten gelecek bir haberi büyük bir umut ile bekledi ancak günler süren arama – kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları neticesinde Ümit’in cansız bedenine ulaşıldı. Acı haber aileyi ve yakınlarını yasa boğarken, Ümit’in naaşı Bismil İlçesinde defnedildi.

Bismilli ambulans şoförü depremde hayatını kaybetti

Bismil Devlet Hastanesi’nde ambulans şoförü olarak çalışan Abbas Erkul, görevlendirme için gittiği Hatay’da depremde göçük altında kalarak vefat etti.

Bismil Seyithasan Köyünden Abbas Erkul görevlendirme için gittiği Hatay’da bulunduğu otelin çökmesi nedeniyle enkaz altında kaldı. Yapılan çalışmalar neticesinde Abbas Erkul’un cansız bedenine ulaşıldı.

Bismil’de görev yapan öğretmen depremde vefat etti

Bismil ilçesi Fatih Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Atilla İPEK, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından depremde enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

Bismil Fatih Ortaokulunda Öğretmen olan Atilla İpek, Diyarbakır'da yıkılan binada enkaz altında kalarak vefat etti.

Bismilli genç Hatay’da enkaz altında kaldı

Aslen Çınar Meydan (Şorşup) Köyünden olup Bismil'de ikamet eden Veli Uygun'un oğlu Mehmet Uygun, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da enkaz altında kalarak vefat etti.

Kaynak: (Haber Merkezi)