Komisyon Olmayınca Ara Verildi

Teklifin ilk iki maddesinin kabulünün ardından komisyonun yerinde olmaması nedeniyle ara verildi. Birleşime saat 14.00'te tekrar başlanacak.

Paketin İçeriği

AK Parti tarafından hazırlanan 8. Yargı Paketi, Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) yeni düzenlemeler getiriyor. Pakette yer alan bazı önemli düzenlemeler şunlar:

  • Denetimli serbestlik kriterlerinde değişiklik
  • Yatırı bulunmayan mahkumiyetlerde de hapis cezası
  • Hapis cezasının yüzde 40'ı cezaevinde geçecek
  • Adli para cezalarında artış
  • Manevi tazminat talepleri Anayasa Mahkemesi yerine tazminat komisyonuna yapılacak

Seçime Kadar Son Kanun Teklifi

Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılması için de düzenleme içeren 8. Yargı Paketi, seçime kadar Genel Kurul'un görüşeceği son kanun teklifi olacak. Görüşmelerin bugün de tamamlanamaması halinde Genel Kurul, 1, 2 ve 3 Mart'ta da çalışacak.

Değişikliklerin Etkisi

Değişikliklerin kabul edilmesi halinde denetimli serbestlikten yararlanma şartları zorlaşacak, yatarı bulunmayan mahkumiyetlerde de artık hapis cezası uygulanacak. Hapis cezasının en az yüzde 40'ı cezaevinde geçirilecek. Adli para cezalarında da artış öngörülüyor. Manevi tazminat talepleri ise Anayasa Mahkemesi yerine tazminat komisyonuna yapılacak.

Emekliler için Müjde

Pakette yer alan en önemli düzenlemelerden biri de emekli bayram ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilmesi. Bu düzenlemenin milyonlarca emekliyi sevindirmesi bekleniyor.

Görüşmeler Devam Edecek

  1. Yargı Paketi'nin görüşmeleri bugün devam edecek. Görüşmelerin tamamlanması ve paketin yasalaşması halinde yeni düzenlemeler yürürlüğe girecek.
Kaynak: (Haber Merkezi)