Diyarbakır’ın Bismil İlçesinde, 15 Haziran 2023 tarihinde çıkan arazi anlaşmazlığı kavgasında uzun namlulu silahlar kullanılmış ve 9 kişi yaşamını yitirmişti.

Mahkeme heyeti talep etti, valilik ile bakanlık uygun gördü

9 Kişinin Öldüğü Arazi Kavgasında Kritik Karar 6

Olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 17’si tutuklu 31 sanık hakkında dava açıldı. Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianameyi kabul eden mahkeme heyeti, davanın başka bir ilde görülmesi için nakil talebinde bulundu.

Valiliğin de uygun görmesi üzerine Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünden davanın nakli için olur istendi.

9 Kişinin Öldüğü Arazi Kavgasında Kritik Karar 7

Sözcü Gazetesi'nden Özgür Cebe'nin haberine göre, Bakanlık da Mahkemenin talebini haklı buldu ve davanın kamu düzeninin sağlanması, duruşma günü gerek adliye çevresi, gerekse adliye içinde kolluk kuvvetleriyle alınacak her türlü güvenlik tedbirinin rahatça sağlanabilmesi için davanın başka bir ilde görülmesinin uygun olacağına kanaatine varıldı.

9 Kişinin Öldüğü Arazi Kavgasında Kritik Karar 9

Davanın başka bir ilde görülmesi halinde duruşmaya sadece davanın tarafları olan sanıklar, katılanlar, mağdurlar, müştekiler ve tanıkların katılabileceği, SEGBİS yoluyla ifadelerin alınabileceği ve gerekirse duruşmaların seyircisiz yapılabileceği de göz önünde bulundurularak Konya Ağır Ceza Mahkemesi davaya bakmakla görevli ve yetkili kılındı.

9 Kişinin Öldüğü Arazi Kavgasında Kritik Karar 8

Dosyanın önümüzdeki günlerde fiziki olarak Diyarbakır’dan Konya Adliyesine gönderileceği öğrenildi.

Kaynak: (Haber Merkezi)