Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), dün gece yarısından sonra Suriye'deki en büyük ABD üslerine insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlendiğini duyurdu. SOHR, hedef alınan yerin Deyrizor'un doğu kırsalındaki el Ömer petrol sahası olduğunu, saldırının, Deyrizor'un kuzey kırsalındaki Koniko sahasındaki ABD üssünün benzer şekilde hedef alınmasından birkaç saat sonra gerçekleştiğini bildirdi. Saldırılarda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma bildirilmedi.

Irak'taki silahlı direniş grupları da bugün sabah saatlerinde, Suriye'deki iki ABD üssünü insansız hava araçlarıyla hedef aldıklarını duyurdu. Irak İslami Direniş grupları, Telegram uygulaması aracılığıyla yaptıkları kısa açıklamada, hedeflenen iki üssün Yeşil Köy ve Koniko Sahası'nda bulunduğunu açıkladı. Saldırının İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına yanıt olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

Irak'ın batısındaki Ayn el Esad Hava Üssü de dün gece saatlerinde İHA saldırısına uğradı. Bu üs Amerikan birliklerini barındırıyor. Irak'ın batısında El-Anbar Eyaleti'nde yer alıyor. Saldırının sorumluluğunu Irak İslam Direnişi üstlendi.

105749270 Gettyimages 956149426

Habernas

Kaynak: (Haber Merkezi)