DMC'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarında 'Kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar verildi.' şeklinde paylaşılan iddialar doğru değildir. Herhangi bir resmi kurumdan yüzde 25 zam sınırının kaldırıldığına dair bir açıklama yapılmamıştır."

Açıklamada, fahiş kiralarla ilgili vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine, TBMM Genel Kurulu'nda konut kira artışlarının bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesine ilişkin düzenlemenin 2022 Haziran ayında kabul edildiği hatırlatıldı.

Yüzde 25'lik kira artış oranının 1 Temmuz 2024'e kadar uzatıldığı da belirtilen açıklamada, "Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un katıldığı bir TV programında yöneltilen, 'Sizin tahmininiz yüzde 25 kira artışı uzatılmaz mı?' sorusuna, 'Yüzde 25 sınırı Temmuz'da sona eriyor. Maliye Bakanımızın özellikle enflasyon hedefiyle ilgili açıklamalarına baktığımız zaman böyle bir duruma ihtiyaç kalmayacak gibi görünüyor' şeklinde cevap vermiştir. Dolayısıyla Bakan Tunç'un açıklaması, 'böyle bir karar alındığı' yönünde değil, 'böyle bir beklentisinin olduğu' yönündedir." ifadeleri kullanıldı.

Editör: Özgür Ağar