Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi ve Pamuk ajanı Bilal Saka, 28 Mart 2024 Perşembe günü vefat etti.  Saka’nın cenazesi, 29 Mart 2024 Cuma günü yarın Cuma namazına müteakip Kabasakal Mezarlığına defnedilecektir.

1950 yılında Samsun’da doğan, Bilal Saka, gençliğinde 15 yaşında, Adana iktisadi ve Ticari ilimler Akademisi'de isletme okudu. 2 yıl Çokubirlikte Stajerlik yaptı. Daha sonra Adana Ticaret borsasında 28 yıl Borsa Ajanı olarak faaliyet gösterdi. 
I M G 4055

Adana Ticaret borsasının resmi üyesi olan Saka, Diyarbakır, Bismil ve Şanlıurfa çırçır fabrikaların yakında tanıdığı isimlerden biri, Bismil’de binlerce ton preseli pamuk balyası satın alarak aracılık etti.

I M G 4053

25 yıllık arkadaşı olduğunu ifade eden Çokubirlik çalışanı ve Pamuk eksperi Kamil Tüzünalper, Bilal abı, 25 yıllık arkadaşım ve dostumdu. Dürüst çalışkan biri idi. Allah rahmet eylesin. Dedi.

Aslen Samsunlu olup, 74 yaşında pankreas kanserinde hayatını kaybeden Bilal Saka, 3 yıl önce eşi vefat etmişti. 2 oğlu ve 1 kızı vardır. 2 yıldır, bu hastalıkla mücadele ediyordu. Resmi kayıtlı Adana Ticaret borsası Pamuk ajanı ve borsanın en eski ajanlardan biridir. Onu tanımayan çırçırcı yoktur. 

Bismil Haber gazetesi olarak Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz. 

Muhabir: Sedat Erdinç