Bir hafta boyunca devam eden programda gençler, önemli tarihi ve kültürel noktaları gezmenin yanı sıra çeşitli sosyal ve sanatsal faaliyetlere katılma fırsatı buldu.

Gençlerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Adıyaman Belediyesi, bu kapsamda Gönül-Der ile birlikte yeni bir program gerçekleştirdi. Programın ilk durağı, Adıyaman’dan hareket eden gençlerin Çanakkale ziyareti oldu.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret eden gençler, Çanakkale Savaşları’nın gerçekleştiği tarihi alanları gezerek şehitleri andı. Rehberler eşliğinde yapılan geziler sırasında gençlere savaşlar ve bölgede yaşanan tarihi gelişmeler hakkında bilgiler aktarıldı.

Çanakkale ziyaretinin ardından Balıkesir’in Akçay bölgesine geçen gençler, burada bir hafta boyunca düzenlenen gençlik kampına katıldı. Kamp süresince Akçay ve Altınoluk’taki çeşitli noktaları gezen gençler; tiyatro, müzik ve farklı sosyal etkinliklerle keyifli vakit geçirdi.

Program sayesinde farklı şehirleri ve kültürel değerleri yakından tanıyan gençler, aynı zamanda yeni arkadaşlıklar kurarak birlikte çeşitli etkinliklerde yer aldı.

Gönül-Der Başkanı Necmi Kutlu, Adıyaman’a yönelik çalışmaların süreceğini belirterek, Adıyaman Belediyesi ile iş birliği içinde gençlik kampları ve sosyal destek çalışmalarıyla gençlere katkı sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: (İHA)